GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar ugradio sustav za daljinsko upravljanje EP HZHB iz Mostara

Končar ugradio sustav za daljinsko upravljanje EP HZHB iz Mostara
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2022 / 17:07
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Sustav za daljinsko upravljanje elektroenergetskim objektima Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, vrijedan 6,41 milijuna eura, pustili su u pogon čelni ljudi te kompanije iz Mostara i zagrebačkog Končara.

Uvođenjem sustava za daljinsko vođenje (SCADA/DMS/OMS) omogućeno je daljinsko upravljanje elektroenergetskih objekata na srednjem naponu iz glavnoga središta u Mostaru te područnim u Grudama, Livnu, Novom Travniku i Orašju.

Očekuje se da će se ugradnjom toga sustava i telekomunikacijskim povezivanjem elektroenergetskih objekata produžiti vrijeme amortizacije objekata i optimizirati investicije na mreži, povećati sigurnost, poboljšati upravljanje ekipa za održavanje i popravku na mreži i smanjiti tehničke i financijske gubitke, priopćeno je iz mostarske kompanije.

Proizvođač cjelokupnoga SCADA sustava je njemačka kompanija PSI Software AG, a projekt je proveo konzorcij PSI i Končar.

Glavni centar za upravljanje u Mostaru pokrenuli su generalni direktor predsjednik uprave Končara Gordan Kolak i EP HZHB Marinko Gilja .

Predsjednik uprave Končara je istaknuo je da im je mostarska elektroprivredna kompanija, uz Hrvatsku elektroprivredu, najvažniji poslovni partner, dok je generalni direktor EP HZHB-a izrazio je zadovoljstvo na uspješnoj realizaciji projekta koji je od iznimne važnosti za distribuciju električne energije.

Projekt je vrijedan 6,41 milijuna eura, a sredstva su osigurana iz zajma njemačke razvojne banke KfW te vlastitih sredstava.

Tagovi: Končar EI, Končar, Elektroprivreda HZHB
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE