GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konzum Sarajevo želi dozvolu za trgovinu naftnim derivatima

Konzum Sarajevo želi dozvolu za trgovinu naftnim derivatima
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na sjednici u petak izdala je dozvolu za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva DOM 90 d.o.o. Čitluk, za solarnu fotonaponsku elektranu na području općine Čitluk.

FERK je izdao i tri dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositeljima zahtjeva Proizvodnja električne energije "MTA Energy", vlasnik Almina Dedukić iz Tešnja, Proizvodnja obnovljive energije "AM" vlasnik Miskić Aiša, Zenica i Proizvodnja električne energije "MODEA", vlasnik Mirnes Dedukić iz Tešnja, priopćeno je iz FERK-a.

Obnovljene dozvole za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om izdane su gospodarskim društvima SIČAJA d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje i PAŽIN d.o.o. Stolac, koji je također uz KAKANJ PETROL d.o.o. Kakanj dobio i obnovljenu dozvolu za transport naftnih derivata cestovnim prometom. Gospodarsko društvo AREX d.o.o. Gradačac obnovilo je dozvolu za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a.

Donesen je zaključak o spajanju predmeta po zahtjevima podnositelja ECO-KW d.o.o. Kiseljak, nakon čega je u postupak opće rasprave upućen i nacrt dozvole za proizvodnju električne energije istog podnositelja za solarnu fotonaponsku elektranu nazivne snage 150 kW AC izgrađenu u naselju Palež, općina Kiseljak. Uz to, iz sektora električne energije na sjednici su usvojeni i nacrti dozvola za proizvodnju električne energije podnositelja: HERCEG d.o.o. Srebrenik za solarnu fotonaponsku elektranu snage 150 kW AC izgrađenu u Srebreniku, PROSLAP d.o.o. Prozor-Rama za solarnu fotonaponsku elektranu snage 22 kW AC izgrađenu u naselju Proslap, općina Prozor-Rama, Proizvodnja električne energije "BIK" - Grude vlasnik Božo Krstanović iz Gruda za tri solarne fotonaponske elektrane snage po 22,5 kW AC izgrađene u Poganoj Vlaki, općina Grude i HERCEG-GALA d.o.o. iz Širokog Brijega za sedam solarnih fotonaponskih elektrana snage po 150 KW AC izgrađenih u Zvirićima, Grad Ljubuški.

Također, u postupak opće rasprave upućena su dva nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva Solarna elektrana "Staro Blace" vlasnik Tihomir Marić iz Prozora-Rame i FESTA d.o.o. Kraševo-Tešanj, za solarnu fotonaponsku elektranu "MIKRO SE FESTA FE.23-1" na području općine Tešanj.

Za gospodarsko društvo KONZUM d.o.o. Sarajevo usvojen je Nacrt dozvole za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, kao i za HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo i ZEKA-COMERC d.o.o. Gračanica, koji su također u postupku obnove dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom, saopćeno je iz FERK-a.

Tagovi: Konzum Sarajevo, Konzum, Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, FERK, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Panika u Britaniji, zatvoren dio benzinskih crpki
NEMA VOZAČA
Panika u Britaniji, zatvoren dio benzinskih crpki
LONDON - Britanski naftni div BP objavio je da je privremeno zatvorio dio benzinskih stanica u Velikoj Britaniji jer nema dovoljno vozača koji bi cisternama dovozili gorivo iz rafinerija.
Gazprom odbacuje tvrdnje o nedostatnoj opskrbi Europe plinom
PLIN
Gazprom odbacuje tvrdnje o nedostatnoj opskrbi Europe plinom
ZAGREB - Ruski državni plinski koncern Gazprom odbacio je u petak optužbe da u Europu šalje nedostatne količine plina, ističući da isporučuje rekordne količine.
Ina vidi vodik kao priliku
PRILIKE
Ina vidi vodik kao priliku
VODICE - Vodik je gorivo koje bi u budućem energetskom sustavu, 100 posto baziranom na obnovljivim izvorima energije, trebalo imati značajnu ulogu. Tehnologije proizvodnje, skladištenja i korištenja vodika se istražuju već desetljećima, neke su već u komercijalnoj primjeni poput automobila dok su u druge u pokaznoj primjeni poput autobusa kamiona vlakova, a u zadnje vrijeme i brodova pa čak i zrakoplova.
Pad zaliha u SAD-u zadržao cijene nafte iznad 76 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Pad zaliha u SAD-u zadržao cijene nafte iznad 76 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 76 dolara, poduprte pojačanom potražnjom za gorivima i padom zaliha sirove nafte u SAD-u zbog spore obnove proizvodnje nakon dva uragana.
Njemačka industrija polaže velike nade u razvoj vodika
VODIK
Njemačka industrija polaže velike nade u razvoj vodika
BERLIN - Kako pomiriti gospodarsku snagu i zelenu tranziciju velik je izazov koji očekuje novu njemačku vladu, a već je mobilizirao njemačke industrijske divove koji polažu velike nade u razvoj vodika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE