GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kovačević će biti smijenjen već na idućoj sjednici Vlade

Kovačević će biti smijenjen već na idućoj sjednici Vlade
JANAF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2020 / 21:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Afera u Janafu skupo će koštati šefa te javne tvrtke - Dragana Kovačevića. Vlada će na sljedećoj sjednici predložiti razrješenje Nadzornom odboru Janafa.

Poduzet će se svi nužni potezi da društvo funkcionira te će u zakonskoj proceduri biti imenovan novi predsjednik Uprave", poručeno je iz Vlade za Dnevnik Nove TV.

Janaf bi sljedećih šest mjeseci mogao voditi vršitelj dužnosti predsjednika Uprave. Novi natječaj bi išao nakon toga. Druga opcija je - novi natječaj, odmah.

Kovačeviću su se u Remetincu u subotu navečer pridružili Barišić i Grgić. Iako je Grgić svoju ostavku putem odvjetnika jučer potvrdio, pitanje je dana kada će biti dostavljena i gradu koji zasad vode zamjenici. Oni će u ponedjeljak održati sastanak na kojem će odlučiti o daljnjem funkcioniranju. No iz svoje fotelje ne da se Dražen Barišić. Na ostavku ne pomišlja, a u stranci ju ne očekuju.

"Ovlaštenje za zamjenu gradonačelnika u njegovoj odsutnosti ima zamjenik Kolarec i mogu u svakom slučaju potvrditi da će građani normalno moći ostvariti sve svoje usluge, a da će se započeti projekti za razvoj grada nastaviti", poručila je Elizabeta Stipetić iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Jedno je sigurno - ni Velika Gorica ni Nova Gradiška neće na prijevremene lokalne izbore. Gradove će voditi zamjenici - Novu Gradišku do izbora, a Veliku Goricu dok Dražen Barišić ne izađe iz zatvora.

Tagovi: Dragan Kovačević, Janaf, afera Janaf, Dražen Barišić, Vinko Grgić
PROČITAJ I OVO
Šef IAEA-e zabrinut zbog mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja
ZABRINUTOST
Šef IAEA-e zabrinut zbog mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja
LONDON - Čelnik UN-ove agencije za nuklearni nadzor Rafael Grossi u ponedjeljak je rekao da je zabrinut oko mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja, no i da će se inspekcije tih postrojenja nastaviti u utorak.
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
GORIVO
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada razmotrit će hoće li uvesti niže cijene goriva nakon što Središnji ured za statistiku (KSH) pregleda regionalne prosječne razine cijena, rekao je ministar gospodarstva Marton Nagy za poslovni dnevnik Vilaggazdasag.
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZELENI VODIK
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZAGREB - Ina je potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljivih izvora energije - jedan za izgradnju postrojenja za proizvodnju zelenog vodika u Rafineriji nafte Rijeka i drugi za postrojenje za proizvodnju biometana u Sisku, ukupno vrijednih 98 milijuna eura, priopćili su u ponedjeljak iz te kompanije.
Oštro pao norveški izvoz plina
PLIN
Oštro pao norveški izvoz plina
OSLO - Norveški izvoz naglo je pao u ožujku, odražavajući znatno smanjene isporuke plina, pokazalo je izvješće statističkog ureda. Izvoz je u ožujku pao za 20,5 posto u odnosu na istogodišnji mjesec, a uvoz za 23,1 posto.
Blagi tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Blagi tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su pale jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta gospodarstava, a time i potražnje za "crnim zlatom", dok podršku cijenama pružaju napetosti na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE