GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lanjska neto dobit PPD-a 261 milijun kuna

Lanjska neto dobit PPD-a 261 milijun kuna
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 17:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatsko Prvo plinarsko društvo (PPD) ostvarilo je u 2021. godini prihode od poslovanja od 20,9 milijardi kuna, što je 116 posto više nego godinu ranije, dok je neto dobit iznosila 261 milijun kuna, priopćili su u petak iz ENNA Grupe, u sklopu koje posluje PPD.

Tijekom 2021. godine cijena plina ekstremno je rasla, navodi se u priopćenju, uz dodatak da je početkom 2021. prosječna cijena plina na plinskim burzama iznosila je oko 19 EUR/MWh dok se tijekom prosinca 2021. kretala u prosjeku od 112 EUR/MWh uz dosegnuti maksimum od 184 EUR/MWh.

Uslijed iznimnog rasta cijena, PPD je tijekom 2021. uložio značajno veća obrtna sredstva neophodna za redovno poslovanje i skladištenje plina, kako bi osigurao isporuke svojim kupcima, stoji u priopćenju.

Samo u Hrvatskoj PPD je za skladištenje plina lani morao uložiti 408 milijuna kuna, što je gotovo četiri puta više nego 2020. kada je vrijednost robe u istom skladištu iznosila 110 milijuna kuna.

"Uz rast cijena plina na europskom i globalnom tržištu, robustan rast prihoda PPD-a rezultat je razvoja poslovanja PPD-a na LNG tržištu te iznimnog rasta prodaje plina na drugim europskim tržištima. Iz tog razloga, konsolidirani financijski podaci cijele PPD grupe, koja obuhvaća i PPD-ove tvrtke u inozemstvu, bit će još i veći", navodi se, izemđu ostalog, u priopćenju.

ENNA grupa je tijekom 2021. godine upravljala s više od 20 društava u sektorima energetike, logistike i u prehrambenom sektoru. Perjanice ENNA grupe u tim segmentima su Prvo plinarsko društvo (PPD), ENNA Logic i ENNA Transport te ENNA Fruit.

Tagovi: Prvo plinarsko društvo, ENNA Logic, ENNA Transport, ENNA Fruit, Gazprom, Pavao Vujnovac, plin
PROČITAJ I OVO
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE