GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LNG Hrvatska: Buka s krčkog terminala ne prekoračuje dopuštene razine

LNG Hrvatska: Buka s krčkog terminala ne prekoračuje dopuštene razine
BUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2021 / 17:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - S ciljem utvrđivanja imisijskih razina buke u okolišu tijekom redovnog rada LNG terminala, tvrtka LNG Hrvatska angažirala je ovlaštenu neovisnu stručnu organizacija za mjerenje buke čiji je ispitni laboratorij akreditirala Hrvatska akreditacijska agencija.

Mjerenje buke je provedeno uz postojeće stambene objekte u Omišlju te uz granicu čestice LNG terminala.

Ispitivanja su provedena mjerenjem razine buke na gore navedenim mjestima u dnevnim i noćnim uvjetima, uz paralelno praćenje meteoroloških parametara, meteorološkom stanicom, javlja tvrtka LNG Hrvatska.

Izvještajem o mjerenju buke okoliša utvrđeno je kako je razina koju uzrokuje trajni izvor buke (FSRU brod) na LNG terminalu u skladu s postavljenim akustičkim zahtjevima pri redovnom režimu rada, za dnevne i noćne uvjete te da ni na jednom mjernom mjestu ne prekoračuje dopuštene razine propisane Studijom utjecaja na okoliš kao i Rješenjem o prihvatljivosti utjecaja zahvata na okoliš.

"Pored navedene ovlaštene stručne organizacije, LNG Hrvatska svakodnevno provodi dodatna mjerenja razine buke sa svrhom nadzora razine emitirane buke kako bi se osiguralo da ona ni u jednom trenutku ne prijeđe maksimalne dopuštene vrijednosti predviđene Studijom o utjecaju na okoliš prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin", izvijestila je ta tvrtka

Tagovi: LNG Hrvatska, LNG terminal
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Saudi Aramca: Energetska tranzicija ne uspijeva
JASNA PORUKA
Izvršni direktor Saudi Aramca: Energetska tranzicija ne uspijeva
HOUSTON - Izvršni direktor Saudi Aramca Amin Nasser izjavio je u ponedjeljak da energetska tranzicija ne uspijeva i da bi kreatori politike trebali napustiti "fantaziju" o postupnom ukidanju nafte i plina, jer se očekuje da će potražnja za fosilnim gorivima nastaviti rasti u narednim godinama.
Njemačka i Kanada intenziviraju suradnju na području vodikove energije
VODIK
Njemačka i Kanada intenziviraju suradnju na području vodikove energije
HAMBURG - Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck i kanadski ministar energetike Jonathan Wilkinson istaknuli su važnost energetske sigurnosti u svjetlu ruskog rata u Ukrajini i drugih globalnih sukoba.
Cijene nafte porasle prema 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 86 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara zbog pojačanih ukrajinskih napada na rusku energetsku infrastrukturu.
Njemačka postala neto uvoznik struje
STRUJA
Njemačka postala neto uvoznik struje
BERLIN - Njemačka je u 2023. godini u međunarodnoj trgovini strujom zabilježila manjak od 2,29 milijardi eura, izvijestio je u ponedjeljak list Augsburger Allgemeine, pozivajući se na podatke regulatora.
Rusi će graditi i drugu veliku nuklearku u Turskoj
INVESTICIJE
Rusi će graditi i drugu veliku nuklearku u Turskoj
ANKARA - Rusi namjeravaju graditi i drugu nuklearnu elektranu u Turskoj. Turski energetski stručnjaci upozoravaju Ankaru da se ne oslanja previše na Rusiju. Njemačka se često spominje kao negativan primjer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE