GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M. T. Abraham Group ulaže 63 miliona KM u solarne elektrane

M. T. Abraham Group ulaže 63 miliona KM u solarne elektrane
SOLARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2022 / 08:59
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - U skladu s izrađenim strateškim planom razvoja, M. T. Abraham Group u kratkoročnom razdoblju intenzivno radi na nadogradnji ljevaonice, ponovnom pokretanju tvornice anoda i pogona elektrolize te izgradnji i pokretanju novih pogona u Aluminij Industriji Mostar.

M. T. Abraham Group daje snažnu potporu energetskoj tranziciji prema obnovljivim izvorima i niskougljičnoj električnoj energiji, kazali su Večernjem listu BiH iz ove kompanije koja iz dana u dan bilježi sve bolje rezultate, zapošljava radnike i probija se na zahtjevna svjetska tržišta.

S ciljem osiguranja daljnjeg proširenja obima projekta i saradnje, M. T. Abraham Group planira ulagati u elektrane na obnovljive izvore energije, čime će osigurati stabilnu i pristupačnu opskrbu električnom energijom koja će zadovoljiti potrebe tvornice, a pritom ostati vjerna Aluminijevoj predanosti promovisanju održivosti i ekološke svijesti te odgovornosti.

Podaci o broju sunčanih dana na području Hercegovine upućuju na značajne izvore sunčeve energije s iznimno povoljnim sezonskim rasporedom, što pruža priliku za učinkovito i dugoročno korištenje solarnih potencijala.

Aluminij je jedan od najvećih potrošača električne energije u BiH. Za postrojenje treba osigurati sigurnu i stabilnu opskrbu električnom energijom od 8760 sati godišnje. Ulaganjem u solarnu fotonaponsku elektranu Aluminij Industrija u sklopu M. T. Abraham Group zadovoljit će potrebe za električnom energijom ljevaonice, anoda i upravne zgrade.

Solarna fotonaponska elektrana će proizvoditi više od 68.000 MWh godišnje, objasnili su.

Aktivnosti ishođenja potrebnih dozvola i definiranja finansijskog modela za finansiranje izgradnje solarne fotonaponske elektrane već su u toku. Za ovaj će projekt M. T. Abraham Group osigurati kapitalna ulaganja i sredstva za operativne troškove u iznosu većem od 63,000.000 KM.

U manje od tri mjeseca od početka proizvodnje Aluminij Industrija certificirana je prema standardima ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 te je postala dio Aluminum Stewardship Initiative i European Aluminium.
Dodatno, Aluminij poduzima europske korake i djeluje u skladu s Pariškim sporazumom te nastoji imati minimalan CO2 otisak.

Kako bi bio u skladu s navedenim ugovorom, Aluminij posjeduje certifikat koji jamči da svaki MWh električne energije dolazi iz obnovljivog izvora energije.

Tagovi: M. T. Abraham Group, solarna energija, Aluminij Mostar
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE