GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađarska gradi gasovod do Srbije

Mađarska gradi gasovod do Srbije
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz / Tanjug
BUDIMPEŠTA - Nadzorni odbor mađarskog operatora gasovoda FGSZ odobrio je u petak plan za investiranje u izgradnju gasovoda do Srbije sa godišnjim kapacitetom od šest milijardi kubnih metara, saopštila je ta kompanija.

Prema tom dokumentu, kapacitet južnog kraka gasovoda – koji je na granici sa Srbijom – mora da se dostigne do oktobra 2021. godine

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Szijjarto rekao je proletos da je Mađarska počela razgovore sa Rusijom o povećanju zaliha gasa na 4,2 milijarde kubika.

Budimpešta je zainteresovana za “mogućnost kupovine ruskog gasa preko Turskog toka koji ide kroz Tursku i Bugarsku, do kraja sledeće godine”, rekao je on.

Projekat Turskog toka je gasovod koji čine dva kraka od kojih svaki može da prenosi 15,75 milijardi kubika gasa godišnje.

Prvi krak namenjen je turskom tržištu dok bi drugi krak trebalo da snabdeva zemlje južne i jugoistočne Evrope.

Gazprom razmatra potencijalna trržišta u Grčkoj, Italiji, Bugarskoj, Srbiji i Mađarskoj.

Foto: Shutterstock

Tagovi: Mađarska, gasovod do Srbije, kompanija FGSZ, Turski tok, Gazprom, Peter Szijjarto
PROČITAJ I OVO
Šef IAEA-e zabrinut zbog mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja
ZABRINUTOST
Šef IAEA-e zabrinut zbog mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja
LONDON - Čelnik UN-ove agencije za nuklearni nadzor Rafael Grossi u ponedjeljak je rekao da je zabrinut oko mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja, no i da će se inspekcije tih postrojenja nastaviti u utorak.
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
GORIVO
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada razmotrit će hoće li uvesti niže cijene goriva nakon što Središnji ured za statistiku (KSH) pregleda regionalne prosječne razine cijena, rekao je ministar gospodarstva Marton Nagy za poslovni dnevnik Vilaggazdasag.
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZELENI VODIK
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZAGREB - Ina je potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljivih izvora energije - jedan za izgradnju postrojenja za proizvodnju zelenog vodika u Rafineriji nafte Rijeka i drugi za postrojenje za proizvodnju biometana u Sisku, ukupno vrijednih 98 milijuna eura, priopćili su u ponedjeljak iz te kompanije.
Oštro pao norveški izvoz plina
PLIN
Oštro pao norveški izvoz plina
OSLO - Norveški izvoz naglo je pao u ožujku, odražavajući znatno smanjene isporuke plina, pokazalo je izvješće statističkog ureda. Izvoz je u ožujku pao za 20,5 posto u odnosu na istogodišnji mjesec, a uvoz za 23,1 posto.
Blagi tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Blagi tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su pale jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta gospodarstava, a time i potražnje za "crnim zlatom", dok podršku cijenama pružaju napetosti na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE