GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo vratilo Srbijagasu plan poslovanja na ispravku

Ministarstvo vratilo Srbijagasu plan poslovanja na ispravku
POPRAVNI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 16:53
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Srbijagas još nije ispravio plan poslovanja za 2021. godinu, nakon što mu je vraćen taj dokument, u kome su prikazani rashodi viši 15 puta od investicija, kaže potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije uoči konstituisanja parlamentarnog foruma za energetsku politiku, rekla da je Ministarstvo vratilo Srbijagasu plan na ispravku sa primedbama na 52 tačke tog plana, ali da to još nije učcinjeno.

Mihajlović kaže da tako praktično Srbijagas posluje bez plana za ovu godinu, bez licenci i bez ikakve kontrole.

“Sve ono što se tamo dešava nije dobro i mi nećemo odustati. Plan koji je dostavljen nema ni početak ni kraj. U planu praktično kao da država Srbija ne postoji, kao da Vlada ne postoji, kao da odluke vlade ne postoje, jer se ne nalaze u realizaiji tog plana za 2021. godinu”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara.

Ona je navela da je Vlada donela odluku o odvajanju delatnosti u Srbijagasu, a da to ne postoji u planu koji je dostavilo to preduzeće.

“Ministarstvo ne može da usvoji takav plan, trazizmo da se to ispravi, nadam se da hoće i da ćemo konačno u narednim danima imati plan”, rekla je ministarka.

Među primedbama na plan Srbijagasa je navela i deo koji se odnosi na bilans tokova gotovine gde je bilo navedeno da je priliv novca od investiranja oko 460 miliona dinara, a da je odliv od aktivnosti investiranja 7,5 milijardi.

“Dakle, 15 puta viši su rashodi od investiranja. To je ta distributivna merža, to je ta gasifikacija gde se ne zna gde je novac. To je ono što je bačeno, a da građani Srbije nisu dobili gasifikovane gradove ili delove gradova”, rekla je Mihajlović.

Navela je da su važne tri stvari, a to su odvajanje delatnosti, poštovanje zakona ove zemlje i jasan prioret investicija.

“Kad to bude u planu, Ministarstvo će taj plan prihvatiti”, zaključila je Mihajlović.

Tagovi: Srbijagas, Zorana Mihajlović, Dušan Bajatović, Ministarstvo rudarstva i energetike
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte stabilne ispod 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne ispod 74 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod razine od 74 dolara, balansirajući između očekivanja tijesne opskrbe i straha da bi širenje delta varijante koronavirusa moglo omesti oporavak od pandemijske krize.
Austrija: 100% obnovljivaca do 2030.
OIE
Austrija: 100% obnovljivaca do 2030.
BEČ - Austrijski nacionalni parlament glasao je za novi zakon o proširenju obnovljivih izvora. Zakon postavlja nacionalni cilj do 2030. godine stopostotne potrošnje električne energije iz obnovljivih izvora, sa 75%.
Hakeri došli do podataka Saudi Aramca, traže 50 milijuna dolara
HAKIRANJE
Hakeri došli do podataka Saudi Aramca, traže 50 milijuna dolara
LONDON - Najvrjedniji svjetski proizvođač nafte Saudi Aramco potvrdio je za BBC da su podaci tvrtke procurili od jednog od njezinih dobavljača.
Cijene nafte porasle prema 73 dolara u očekivanju tijesne opskrbe
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 73 dolara u očekivanju tijesne opskrbe
LONDON - Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 73 dolara, potaknute očekivanjima tijesne opskrbe do kraja godine zbog oporavka gospodarstva od krize koju je prouzročila pandemija koronavirusa.
Austrija zabrinuta zbog moguće gradnje drugog bloka NE Krško
ZABRINUTOST
Austrija zabrinuta zbog moguće gradnje drugog bloka NE Krško
LJUBLJANA - Nakon što je Slovenija izdala energetsku dozvolu prvi korak prema postavljanju drugog bloka nuklearne elektrane Krško, austrijska ministrica zaštite okoliša Leonore Gewessler ponovila je "veliku zabrinutost Austrije" zbog tih planova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE