GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL cilja na 600 benzinskih stanica u Poljskoj u pet godina

MOL cilja na 600 benzinskih stanica u Poljskoj u pet godina
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2023 / 08:23
Autor: SEEbiz
VARŠAVA - Mađarska naftna i plinska tvrtka MOL mogla bi povećati broj benzinskih postaja koje ima u Poljskoj na 600 u pet godina.

Izjavio je to Péter Ratatics, koji vodi MOL-ovo poslovanje s potrošačkim uslugama, na svečanom otvaranju prve rebrendirane MOL-ove postaje u zemlji u petak, javlja poljska novinska agencija PAP.

"Realno, željeli bismo imati 600 postaja u Poljskoj", rekao je Ratatics, dodajući da bi se cilj mogao postići za pet godina, prenosi PAP.

Kako su izvijestili predstavnici MOL grupe, poljsko tržište je vrlo konkurentno. Na pitanje koji je najveći izazov, Ratatics je odgovorio da su to cijene goriva.

"Marže u Poljskoj su niske, ali smo navikli na konkurentske uvjete – rekao je Ratatics.

U studenom je MOL zaključio akviziciju 410 benzinskih postaja u Poljskoj u sklopu ugovora vrijednog 610 milijuna USD s PKN Orlenom i Grupom Lotos. Rebrendiranje postaja trajat će dvije godine, rekli su dužnosnici MOL-a.

Ubuduće će postaje Slovnaft Polska koje rade na jugu zemlje također poslovati pod brendom MOL, zahvaljujući čemu će poljska mreža grupe dostići 500 postaja. Prema podacima Poljske organizacije naftne industrije i trgovine (POPiHN), u Poljskoj je krajem 2022. radilo 85 Slovnaftovih stanica.

Krajem prošle godine PKN Orlen imao je najviše postaja u Poljskoj – 1920. BP je bio na drugom mjestu s 574 stanice koje su pripadale koncernu. MOL  je s gotovo 500 postaja treći dok je Shell četvrti s 455 postaja na poljskom tržištu.

Tagovi: kompanija MOL, Peter Ratatics, Slovnaft, PKN Orlen, Shell
PROČITAJ I OVO
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE