GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 10:33
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – MOL Grupa objavila je da će Slovnaft stjecanjem udjela preuzeti 100-postotni udio tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. koja posluje unutar Normeston Group Cyprus Limited, što uključuje 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj.

MOL je također sklopio ugovor s tvrtkom Marché International AG o kupnji tvrtke koja u Mađarskoj upravlja s devet restorana pod brendom Marché.

Ugovori se uklapaju u ažuriranu dugoročnu strategiju Grupe pod nazivom „SHAPE TOMORROW 2030+” koja stavlja poseban naglasak na razvoj Usluga kupcima i maloprodaju.

„Daljnji razvoj ponude hrane i robe široke potrošnje te širenje mreže dio su naše ažurirane strategije. To pomaže našem cilju da postanemo regionalni lider u maloprodaji goriva i robe široke potrošnje, a kako bismo to postigli, odlučno tražimo nove prilike. Preuzimanjem 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj pruža nam se mogućnost širenja u toj zemlji i uvođenja postojećeg koncepta Fresh Corner na sve nove lokacije Slovnafta. Preuzimanje tvrtke koja upravlja restoranima Marché u Mađarskoj također stvara novu perspektivu za MOL, jer svoju gastro ponudu možemo podići na potpuno novu razinu, a maloprodajnim uslugama možemo doprijeti do većeg broja kupaca“, rekao je Péter Ratatics, izvršni potpredsjednik za Usluge kupcima i maloprodaju MOL Grupe.

Preuzimanje 100-postotnog udjela tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. uključuje 16 maloprodajnih mjesta brenda Lukoil u Slovačkoj, koje su rasprostranjene u čitavoj zemlji. Nova maloprodajna mjesta dobro nadopunjavaju lokalnu mrežu Slovnafta, koja se trenutno sastoji od 254 maloprodajna mjesta. Mreža će nastaviti raditi pod brendom Slovnafta, koji će nakon preuzimanja na njoj uvesti Fresh Corner koncept, s vrhunskim gastro proizvodima i ostalim uslugama koje se već nude u Slovnaftovoj mreži. Transakcija podliježe odobrenju tržišnog natjecanja od strane Antimonopolskog ureda Republike Slovačke („AMO“).

Od devet preuzetih restorana tvrtke Marché International, njih sedam sastavni su dijelovi MOL-ovih maloprodajnih mjesta već više od 10 godina. Sa svojom svježinom i konceptom pripreme à la minute, ovi restorani i njihovi zaposlenici pružaju vrhunsku kvalitetu na europskom tržištu. Tijekom godina MOL je stekao regionalno iskustvo i stručnost, a kao rezultat toga, kompanija sada može upravljati restoranima unutar vlastitog poslovanja, s namjerom da ih uključi u koncept Fresh Corner. Preuzimanje podliježe odobrenju Mađarske gencije za zaštitu tržišnog natjecanja („GVH“).

Koncept Fresh Corner pokrenut je 2015. godine, a kao rezultat toga, osim kupnje goriva, kupci u pokretu mogu na maloprodajnih mjestima uživati i u kvalitetnoj kavi, hot dogu, svježim sendvičima i pecivima. Lanac sada ima 955 prodajnih mjesta, a koncept je uvelike pridonio povećanju EBITDA-e Grupe za 510 milijuna USD u 2020. godini što je rekordni rezultat djelatnosti Usluge kupcima i maloprodaja.

Tagovi: MOL Grupa, kompanija MOL, Lukoil, Marché, Normbenz Slovakia, Zsolt Hernadi, nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte nastavile rasti iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte nastavile rasti iznad 86 dolara
LONDON - Cijene nafte u ponedjeljak su nastavile rast koji su bilježile i prije vikenda te tako dosegnule višegodišnje maksimume, što je rezultat nesrazmjera ponude i potražnje na globalnoj razini te jačanja potražnje za gorivom u SAD-u i šire, dok se gospodarstva oporavljaju od pada izazvanog pandemijom.
Exxon planira skladištiti ugljik u Aziji; poziva na uvođenje transparentne cijene
UGLJIK
Exxon planira skladištiti ugljik u Aziji; poziva na uvođenje transparentne cijene
SINGAPUR - Američka naftna kompanija ExxonMobil planira izgraditi čvorišta za skladištenje ugljika (CCS) diljem Azije te je započela pregovore s nekim zemljama o mogućnostima skladištenja ugljičnog dioksida, rekao je u ponedjeljak voditelj odjela rješenja s niskim udjelom ugljika Joe Blommaert.
UN: Svijet je daleko od klimatskih ciljeva, raste emisija stakleničkih plinova
KLIMA
UN: Svijet je daleko od klimatskih ciljeva, raste emisija stakleničkih plinova
ŽENEVA - Koncentracija stakleničkih plinova dosegnula je rekordne razine u 2020., objavila je agencija UN-a Svjetska meteorološka organizacija (WMO) u ponedjeljak, upozorivši da je svijet daleko od postizanja ciljeva za ograničenje porasta temperature.
Cijene nafte porasle sedmi tjedan zaredom
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle sedmi tjedan zaredom
ZAGREB – Cijena barela nafte na londonskom tržištu porasla je i prošloga tjedna, sedmoga zaredom, dosegnuvši novu najvišu razinu u tri godine, jer se očekuje da će potražnja i dalje jačati, dok je ponuda ograničena.
Revival nuklearne energije
NUKLEARKE
Revival nuklearne energije
ZAGREB - Energetska kriza koja je ove jeseni izbila u Europi i svijetu navela je države na preispitivanje zadrške prema nuklearnim elektranama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE