GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 10:33
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – MOL Grupa objavila je da će Slovnaft stjecanjem udjela preuzeti 100-postotni udio tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. koja posluje unutar Normeston Group Cyprus Limited, što uključuje 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj.

MOL je također sklopio ugovor s tvrtkom Marché International AG o kupnji tvrtke koja u Mađarskoj upravlja s devet restorana pod brendom Marché.

Ugovori se uklapaju u ažuriranu dugoročnu strategiju Grupe pod nazivom „SHAPE TOMORROW 2030+” koja stavlja poseban naglasak na razvoj Usluga kupcima i maloprodaju.

„Daljnji razvoj ponude hrane i robe široke potrošnje te širenje mreže dio su naše ažurirane strategije. To pomaže našem cilju da postanemo regionalni lider u maloprodaji goriva i robe široke potrošnje, a kako bismo to postigli, odlučno tražimo nove prilike. Preuzimanjem 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj pruža nam se mogućnost širenja u toj zemlji i uvođenja postojećeg koncepta Fresh Corner na sve nove lokacije Slovnafta. Preuzimanje tvrtke koja upravlja restoranima Marché u Mađarskoj također stvara novu perspektivu za MOL, jer svoju gastro ponudu možemo podići na potpuno novu razinu, a maloprodajnim uslugama možemo doprijeti do većeg broja kupaca“, rekao je Péter Ratatics, izvršni potpredsjednik za Usluge kupcima i maloprodaju MOL Grupe.

Preuzimanje 100-postotnog udjela tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. uključuje 16 maloprodajnih mjesta brenda Lukoil u Slovačkoj, koje su rasprostranjene u čitavoj zemlji. Nova maloprodajna mjesta dobro nadopunjavaju lokalnu mrežu Slovnafta, koja se trenutno sastoji od 254 maloprodajna mjesta. Mreža će nastaviti raditi pod brendom Slovnafta, koji će nakon preuzimanja na njoj uvesti Fresh Corner koncept, s vrhunskim gastro proizvodima i ostalim uslugama koje se već nude u Slovnaftovoj mreži. Transakcija podliježe odobrenju tržišnog natjecanja od strane Antimonopolskog ureda Republike Slovačke („AMO“).

Od devet preuzetih restorana tvrtke Marché International, njih sedam sastavni su dijelovi MOL-ovih maloprodajnih mjesta već više od 10 godina. Sa svojom svježinom i konceptom pripreme à la minute, ovi restorani i njihovi zaposlenici pružaju vrhunsku kvalitetu na europskom tržištu. Tijekom godina MOL je stekao regionalno iskustvo i stručnost, a kao rezultat toga, kompanija sada može upravljati restoranima unutar vlastitog poslovanja, s namjerom da ih uključi u koncept Fresh Corner. Preuzimanje podliježe odobrenju Mađarske gencije za zaštitu tržišnog natjecanja („GVH“).

Koncept Fresh Corner pokrenut je 2015. godine, a kao rezultat toga, osim kupnje goriva, kupci u pokretu mogu na maloprodajnih mjestima uživati i u kvalitetnoj kavi, hot dogu, svježim sendvičima i pecivima. Lanac sada ima 955 prodajnih mjesta, a koncept je uvelike pridonio povećanju EBITDA-e Grupe za 510 milijuna USD u 2020. godini što je rekordni rezultat djelatnosti Usluge kupcima i maloprodaja.

Tagovi: MOL Grupa, kompanija MOL, Lukoil, Marché, Normbenz Slovakia, Zsolt Hernadi, nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte ojačale očekivanjem veće potražnje i procijepljenosti
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ojačale očekivanjem veće potražnje i procijepljenosti
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima jer investitori očekuju da će se potražnja povećati, uzdajući se u rast procijepljenosti i smanjenje utjecaja pandemije na potražnju.
Potpisani ugovori za povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama
UGOVORI
Potpisani ugovori za povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama
ZAGREB - U Hrvatskim vodama u utorak su dodijeljeni ugovori na temelju poziva "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ vrijedni 326,3 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekata koji će se provesti iznosi 672 milijuna kuna.
Fond daje poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera, ali i kotlova
POTICAJI
Fond daje poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera, ali i kotlova
ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša će po novom sufinancirati kupnju kondenzacijskih bojlera i građanima Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije čiji su objekti oštećeni u potresima te kupnju kondenzacijskih kotlova.
Pad cijena nafte potaknut širenjem virusa i zabrinutošću za kineski uvoz
NAFTNO TRŽIŠTE
Pad cijena nafte potaknut širenjem virusa i zabrinutošću za kineski uvoz
LONDON - Cijene nafte pale su na početku tjedna na međunarodnim tržištima ispod 74 dolara, zbog zabrinutosti za potražnju u uvjetima širenja covida 19 i promjena zakona o uvozu u Kini.
Rumunjska povećala uvoz nafte za 30% u prvih pet mjeseci
UVOZ
Rumunjska povećala uvoz nafte za 30% u prvih pet mjeseci
BUKUREŠT - Rumunjska je tijekom prvih pet mjeseci 2021. uvezla 3,38 milijuna tona sirove nafte, što je 791.400 tona ekvivalentne nafte ili 30,5 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, podaci su Nacionalnog instituta za statistiku (INS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE