GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL osigurao mobilne kućice i sanitarne kontejnere za hrvatske žrtve potresa

MOL osigurao mobilne kućice i sanitarne kontejnere za hrvatske žrtve potresa
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – Kako bi pomogao žrtvama potresa u Hrvatskoj, MOL je osigurao 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera Sisačko-moslavačkoj županiji, području koje je najviše pogođeno prirodnom katastrofom.

Kontejneri vrijedni 125.000 EUR (950.000 HRK) mogu poslužiti kao privremeni smještaj onima koji su morali napustiti svoje domove. Prvi kontejneri već su u petak stigli u Petrinju, a ostali će stići sljedeći tjedan. 

MOL kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj osjeća potrebu pomoći svim ljudima koji su sada u nevolji zbog potresa u Hrvatskoj, a posebno onima koji žive u sisačkoj regiji. Unutar portfelja je industrijski centar u Sisku, a više od tisuću radnika Grupe živi u ovoj regiji. Stoga je MOL djelovao odmah i, u suradnji s hrvatskim Ravnateljstvom civilne zaštite, dostavit će 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera na područja koja su najviše pogođena prirodnom katastrofom. Ukupna vrijednost mobilnih kućica i sanitarnih kontejnera koji služe za privremeni smještaj iznosi 125.000 EUR (950.000 HRK).

„U MOL Grupi naše su misli sa žrtvama potresa u Hrvatskoj. Kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj, smatramo da je naš prioritet pomoći građanima Hrvatske u ovoj teškoj situaciji. I stambene zgrade pretrpjele su štete tako da je obiteljima potrebno osigurati prikladan smještaj što je prije moguće. Mnogi od njih su poljoprivrednici, stočari pa trebaju rješenje koje im omogućuje ostanak blizu svojih domova. Stoga, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite u Hrvatskoj, osiguravamo 50 grijanih mobilnih kućica i 6 sanitarnih jedinica za one kojima su potrebni. Dok je obnova u tijeku, ove mobilne kućice mogle bi značiti veliku pomoć ljudima koji su izgubili svoje domove“, rekao je József Molnár, glavni izvršni direktor MOL Grupe.

Kompanije članice MOL Grupe, INA i Tifon te njihovi radnici aktivno sudjeluju u humanitarnim aktivnostima u područjima pogođenima potresom. INA ukupno donira 2,5 milijuna kuna, od čega će 500 tisuća kuna biti donirano bolnici u Sisku, a 2 milijuna kuna organizacijama i institucijama koje pomažu u obnovi. INA i njezine tvrtke članice također su osigurale kamp kućice i kontejnere koji mogu poslužiti kao privremeni smještaj za 100 ljudi. Donirali su i gorivo, sredstva za dezinfekciju svoje marke, odjeću i hranu koja je dostavljena hrvatskom Crvenom križu. INA je ustupila svoje skladišne prostore u Sisku lokalnoj zajednici za skladištenje humanitarne pomoći. Na maloprodajnim mjestima Ine i Tifona na području pogođenom potresom, za žurne službe koje sudjeluju u operacijama osigurana je kava i voda u boci.

INA je također pretrpjela manju štetu zbog potresa u Hrvatskoj. Istovremeno, proizvodne jedinice neoštećene su u katastrofi, pa sve Inine operacije – istraživanje i proizvodnja ugljikovodika, prerada, veleprodaja i maloprodaja – nesmetano nastavljaju s radom.

Tagovi: kompanija MOL, mobilne kućice, kontejneri, kompanija Ina, Tifon
PROČITAJ I OVO
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE