GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL otkrio plin i kondenzate u bloku TAL u Pakistanu

MOL otkrio plin i kondenzate u bloku TAL u Pakistanu
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 14:20
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - MOL je kao operater bloka TAL u Pakistanu otkrio nova nalazišta plina i kondenzata. Ovo predstavlja trinaesto otkriće tvrtke u Pakistanu i deseto otkriće na bloku TAL.

Istraživačka bušotina Mamikhel South-1 uspješno je dosegla ukupnu dubinu od 4.939 m 23. svibnja 2020. godine. Ispitivanjem bušotine ostvaren je dotok plina i kondenzata iz formacije Lockhart & Hangu pri protoku od 6.516 boe/d (16,12 MMscf/d plina i 3.240 b/d kondenzata) pri dinamičkom tlaku od 4,476 PSI na ušću bušotine kroz sapnicu 32/64”. U tijeku su daljnja ispitivanja bušotine.

MOL ima dokazanu uspješnost poslovanja u Istraživanju i proizvodnji nafte i plina u Pakistanu već 21 godinu i ima udjele u četiri bloka u zemlji. MOL je pronašao 13 nalazišta nafte, plina i kondenzata u Pakistanu od 2000. godine i otkrio preko 400 milijuna boe rezervi ugljikovodika.
Kao operator, MOL je odgovoran za bruto proizvodnju od 89 Mboe/d (od prvog tromjesečja 2020. godine) u bloku TAL, jednom od najvećih blokova za proizvodnju ugljikovodika u zemlji, u kojem MOL ima 8,4 % udjela.

MOL-ovi partneri u konzorciju su OGDCL, PPL, POL i GHPL. MOL Pakistan drugi je najveći proizvođač UNP-a, sirove nafte i kondenzata u zemlji. Kao operator trenutno zadovoljava oko 9 % potreba Pakistana za prirodnim plinom, 25 % potreba za naftom i kondenzatom i 22 % potreba za UNP-om.

Dr. Berislav Gašo, Izvršni potpredsjednik Istraživanja i proizvodnje MOL Grupe rekao je:

„Sa zadovoljstvom najavljujem da smo u Pakistanu otkrili još jedno nalazište. Ovo novo otkriće smanjilo je rizik istraživanja područja akumulacije ugljikovodika u dubljim rezervoarima u bloku TAL, što nam daje nove mogućnosti. Otkriće u Mamikhel South-1 poboljšava energetsku sigurnost zemlje iz vlastitih resursa. Zahvaljujemo našim partnerima u konzorciju na sudjelovanju u zajedničkom ulaganju, kao i vladi Pakistana na stalnoj podršci."

MOL želi transformirati svoju djelatnost Istraživanja i proizvodnje širenjem na međunarodnoj razini, a novo otkriće dodatno jača tu ambiciju. Trenutačno je MOL Grupa prisutna sa svojim istražnim i proizvodnim aktivnostima u 14 zemalja, od čega u 9 zemalja ima proizvodne aktivnosti. Pored svoje glavne regije, Srednje i Istočne Europe (Mađarska i Hrvatska), MOL je dobro pozicioniran te ima partnerstva u regiji ZND (Rusija, Kazahstan, Azerbejdžan), na Bliskom Istoku, u Africi te Pakistanu kao i u regiji Sjevernog mora (Velika Britanija, Norveška).

Tagovi: kompanija MOL, plin, kondenzati, Pakistan
PROČITAJ I OVO
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
OIE
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
ZAGREB - Hrvatska još uvijek ima najdugotrajniji proces razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Europi. Prije točno godinu dana HGK i njezino Udruženje za obnovljive izvore energije predstavili su Position paper – dokument koji sažeto analizira najveće prepreke u ovom području te nudi rješenja.
Nordex dobio veliku narudžbu iz Južne Afrike
POSLOVI
Nordex dobio veliku narudžbu iz Južne Afrike

BERLIN - Nordex, njemački proizvođač vjetroturbina, rekao je u utorak da je primio narudžbu za isporuku i ugradnju 57 N163/5.X turbina iz serije Delta4000 od južnoafričkog kupca kojeg nije imenovao.

Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
LONDON - Na londonskim je tržištu nakon podneva cijena barela s rokom isporuke u svibnju bila gotovo nepromijenjena u odnosu na jučerašnje zatvaranje trgovine i iznosila je 86.64 dolara. Jučer je zaključio trgovinu u plusu 1.32 dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE