GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL planira rast na slovenskom tržištu

MOL planira rast na slovenskom tržištu
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2024 / 17:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mađarska energetska grupa MOL u Sloveniji, gdje nakon preuzimanja dijela benzinskih postaja OMV-a i Ine ima 30-postotni tržišni udjel na tržištu naftnih derivata, planira ojačati servisnu mrežu i ponudu.

Smatraju da nema razloga za regulaciju cijena naftnih derivata ili da bi, ako regulacija ostane, marže trebale omogućiti pokrivanje troškova.

Preuzimanjem tvrtke OMV Slovenija, koja se sada zove Mol & Ina, Mol je značajno ojačao svoju poziciju na slovenskom tržištu, gdje sada ima nešto više od 130 benzinskih servisa, od čega je 30 benzinskih postaja Ina, a ostali su marke Mol. Ima tržišni udio od oko 30% i popeo se s 3. na 2. mjesto. U manje od godinu dana od preuzimanja sve su benzinske postaje promijenile izgled, nude jedinstveno gorivo i ostalu robu i usluge, rekla je danas na konferenciji za novinare u Ljubljani Valerija Glavač, direktorica kompanija Mol & Ina i Mol Slovenija.

Kupci mogu koristiti karticu vjernosti ili Aplikacija se trenutno koristi na dvije trećine bivših benzinskih postaja OMV-a, a planirano je da će do kraja lipnja biti omogućena na svima. Jedan od ključnih stupova poslovnog modela je ugostiteljska ponuda Fresh Corner, rekao je Glavač. Sada je dostupan na 34 servisa, do kraja godine očekuje se na još 12, a na svima do kraja 2027. godine.

Izvršni direktor maloprodaje MOL grupe Robert Pitt izrazio je zadovoljstvo poslovanjem slovenskog dijela grupe. Rekao je da na svim tržištima na kojima posluju - grupa je prisutna u 10 zemalja sa šest robnih marki - žele povećati tržišni udjel, a potvrdio je i planove za širenje servisne mreže te poboljšanje i proširenje ponude u Sloveniji. Grupacija planira otvoriti ugostiteljske objekte Fresh Corner i izvan benzinskih postaja, kao samostalne barove.

Na novinarski upit o utjecaju regulacije maloprodajnih cijena naftnih derivata na benzinskim postajama izvan autocesta u Sloveniji, izvršni direktor za potrošačke usluge u Mol grupi Peter Ratatics rekao je da regulacija nije upitna. manjih profita, ali gubitaka koje stvaraju.

Glavač je dodao da, po njihovom mišljenju, regulacija tržišta nije potrebna, tim više nakon jačanja pozicije Shella (koji je kupio 39 od 119 benzinskih postaja OMV-a Slovenija, što je bio uvjet da MOL dovrši preuzimanje). U slučaju daljnje regulacije ključno bi bilo da visina marže bude temeljena na analizama i omogućila bi pokrivanje troškova i veleprodajne i maloprodajne prodaje, dodala je. Na to je više puta dopisima upozoreno resorno ministarstvo.

Prema ugovoru o preuzimanju OMV-a Slovenija, MOL mora pokrenuti sudski postupak protiv države za nadoknadu štete za vrijeme regulacije cijena u proljeće 2022. godine, rekao je Ratatics i najavio da će oni biti pripremljeni u narednim mjesecima. Grupa ne otkriva kakav će biti odštetni zahtjev.

Mol je sada i među sponzorima Kolesarskog saveza Slovenije i njegovih reprezentacija. Ugovor su na današnjem skupu potpisali direktori tvrtki Mol & Ina i Mol Slovenija Glavač i predsjednik Kolesarskog saveza Slovenije Pavel Marđonović.

Tagovi: mol, omv, ina, slovenija, pitt, ratatics, fresh corner, gorivo
PROČITAJ I OVO
Rekordna potražnja za solarnom energijom u SAD-u
SOLARI
Rekordna potražnja za solarnom energijom u SAD-u
NEW YORK - Solarna energija doživljava procvat u Sjedinjenim Državama kako potražnja za električnom energijom raste, nadmašujući rast bilo kojeg drugog izvora električne energije i pobijajući tvrdnje da je energetska tranzicija neuspjeh.
Vlada odgovorila na novu MOL-ovu arbitražu: Postojala je prijetnja da vrtići i bolnice ostanu bez plina
ODGOVOR
Vlada odgovorila na novu MOL-ovu arbitražu: Postojala je prijetnja da vrtići i bolnice ostanu bez plina
ZAGREB - Vlada je u vrijeme najveće energetske krize poduzimala mjere za sigurnost opskrbe plinom građana u skladu sa zakonskim odredbama, poručili su u subotu iz Vlade odgovarajući na MOL-ovo pokretanje arbitraže protiv Hrvatske zbog mjera nametnutih tržištu plina 2022. i 2023. godine.
MOL pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog mjera nametnutih tržištu plina
ARBITRAŽA
MOL pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog mjera nametnutih tržištu plina
BUDIMPEŠTA – MOL potvrđuje da je pokrenuo arbitražu protiv Republike Hrvatske zbog nadoknade štete proizašle iz mjera koje je Hrvatska nametnula tržištu plina 2022. i 2023.
Što je dovelo do strujnog kolapsa na Balkanu?
SLUŽBE ISTRAŽUJU
Što je dovelo do strujnog kolapsa na Balkanu?
PODGORICA / ZAGREB - Crnogorski dužnosnici tvrde da je uzrok regionalnog kvara u elektroenergetskom sustavu posljedica velikog opterećenja i porasta dnevne potrošnje te visokih temperatura, a da će međunarodna istraga službene Europske udruge operatora prijenosnih sustava utvrditi odakle su problemi počeli.
Europska komisija odobrila njemačke subvencije za cjevovode za vodik
VODIK
Europska komisija odobrila njemačke subvencije za cjevovode za vodik
BRUXELLES - Europska komisija dala je Njemačkoj dozvolu da uloži oko 3 milijarde eura u svoju vodikovu infrastrukturu za izgradnju dalekovoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE