GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveća sunčana elektrana u Italiji priključena na mrežu

Najveća sunčana elektrana u Italiji priključena na mrežu
SOALRNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz / energetika-net
RIM - U svega godinu dana od početka gradnje, najveća sunčana elektrana u Italiji prošli tjedan je priključena na elektroenergetsku mrežu.

Postrojenje ukupne snage 103 MW nalazi se u Apuliji, regiji u jugoistočnoj Italiji te se prostire na 1,5 milijuna četvornih metara (oko 200 nogometnih igrališta).

Ova sunčana elektrana danske tvrtke European Energy će proizvoditi 150 milijuna kW h električne energije, što je dovoljno za pokrivanje potrošnje grada s 200 tisuća stanovnika.

"Tvrtka European Energy uložila je značajan iznos u taj projekt i imali smo sjajnu suradnju s talijanskim kooperantima", kaže Knud Erik Andersen, predsjednik Uprave tvrtke European Energy, dodajući kako je u gradnju bilo uključeno više od 400 ljudi.

"Italija je za nas važno tržište. Spremni smo uložiti otprilike 800 milijuna eura u sljedećih pet godina u razvoj drugih projekata u Italiji", izjavio je, među ostalim, Andersen, navodi European Energy u priopćenju.

"Klimatski uvjeti i sunčani dani u južnoj Italiji savršeno su upareni s vrhunskom solarnom tehnologijom", napomenuo je voditelj razvoja projekata ove danske tvrtke u u Italiji Alessandro Migliorini, dodajući kako sunčanu elektranu čini 275 tisuća modula najnovije generacije.

"Ona je 50 posto učinkovitija od sunčanih elektrana s tehnologijom starom pet godina, a to znači da će proizvoditi više energije na manjem prostoru, pritom smanjujući otisak i utjecaj na okoliš", rekao je.

Tagovi: solarna elektrana, sunčeva elektrana, European Energy, Apulia, solarna energija
PROČITAJ I OVO
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
PROJEKTI
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
VARAŽDIN - Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i tvrtka u njihovu vlasništvu Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske, priopćili su danas iz Bukotermala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE