GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nema kupca za 10 posto udjela u Elektroprivredi Crne Gore

Nema kupca za 10 posto udjela u Elektroprivredi Crne Gore
BEZ INTERESA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2022 / 07:29
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Na Javni poziv za prodaju sopstvenih akcija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u predviđenom roku nije pristigla nijedna ponuda, saopštio je predsjednik Odbora direktora kompanije Milutin Đukanović.

On je najavio da će narednih dana kompanija preduzeti nove korake, kako bi se izbjeglo smanjenje osnovnog kapitala za 77 miliona eura.

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić u ponedjeljak, 1. avgusta 2022. godine, sprovela je postupak javnog otvaranja ponuda po osnovu Javnog poziva za prodaju sopstvenih akcija u blok transakciji. Tom prilikom, kako su kazali, konstatovano je da u predviđenom roku nije pristigla nijedna ponuda.

- Podsjećam javnost na činjenicu da EPCG od 26. septembra 2019. godine posjeduje 11.813.238 sopstvenih akcija, što čini 10% njenog osnovnog kapitala. Naznačene akcije su, u sklopu realizacije Ugovora o izvršenju put opcije između A2A i Crne Gore, za iznos od 52,8 miliona eura otkupljene od italijanske kompanije i, shodno članu 230 Zakona o privrednim društvima, moraju se otuđiti najkasnije do 26. septembra 2022. godine, jer će, u protivnom, biti poništene, što bi predstavljalo značajno umanjenje osnovnog kapitala", kazao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, izvijestio je RTV Crne Gore.

S obzirom na to da do 1. avgusta tekuće godine nije pristigla nijedna ponuda, Đukanović navodi da će narednih dana preduzeti nove korake, kako bi se izbjeglo smanjenje osnovnog kapital EPCG za 77 miliona eura.

- Ovdje nalazim za shodno da podsjetim na neke vrlo maliciozne komentare, prisutne u dijelu javnosti, a kojima je potencirana navodna namjera rukovodstva kompanije da, mimo svojih ingerencija, naznačeni fond akcija proda ili maltene pokloni EPS-u. O neznavenim istupima, u kojima se postavljalo pitanje zašto EPCG prodaje akcije koje može da zadrži, da i ne govorim. U tom smislu, cijenim da bi bilo poželjno ukoliko bi pojedinci, skloni ovakvim istupima, pokušali da obogate svoje znanje kroz upoznavanje sa zakonskim normama te da, ukoliko je moguće, načine razliku između sopstvene političke orijentacije i profesionalnog odnosa prema pitanjima iz domena privrede, konkretno onima koja se odnose na poslovanje EPCG", kazao je Đukanović.

Tagovi: Elektroprivreda Crne Gore, Milutin Đukanović
PROČITAJ I OVO
Njemačka uvodi porez na plin za potrošače: 2,4 centa po kWh
POREZI
Njemačka uvodi porez na plin za potrošače: 2,4 centa po kWh
BERLIN - Njemačka je najavila uvođenje pristojbe od 2,4 centa po kilovat satu plina od listopada kako bi pomogla uvoznicima koji su pogođeni dodatnim troškovima zbog sve manje zaliha ruskog plina.
Venezuela suspendirala isporuke nafte u Europu
POTEZI
Venezuela suspendirala isporuke nafte u Europu
CARACAS - Venezuela je obustavila nove isporuke sirove nafte u Europu prema sporazumu nafta za dug i traži od talijanskog Enija i španjolskog Repsola gorivo u zamjenu za buduće isporuke tereta, izvijestio je Reuters pozivajući se na tri osobe izravno upoznate s tim pitanjem.
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
ZATVARANJE
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
LJUBLJANA - U pojedinim dijelovima Slovenije nedavno je primijećeno zatvaranje ili skraćenje radnog vremena pojedinih Petrolovih benzinskih postaja.
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
UZLET
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
RIJAD - Saudijski naftni div Aramco izvijestio je u nedjelju o nevjerojatnom porastu neto dobiti od 90% u drugom tromjesečju i rekordnim polugodišnjim rezultatima.
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
KONCESIJE
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
SARAJEVO - Elektroprivreda BiH je izrazila interes za izgradnju vjetroelektrane Podveležje 2, ali je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvatila inicijativu druge pravne osobe za stjecanje koncesijskih prava na tom lokalitetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE