GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nema kupca za 10 posto udjela u Elektroprivredi Crne Gore

Nema kupca za 10 posto udjela u Elektroprivredi Crne Gore
BEZ INTERESA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2022 / 07:29
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Na Javni poziv za prodaju sopstvenih akcija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u predviđenom roku nije pristigla nijedna ponuda, saopštio je predsjednik Odbora direktora kompanije Milutin Đukanović.

On je najavio da će narednih dana kompanija preduzeti nove korake, kako bi se izbjeglo smanjenje osnovnog kapitala za 77 miliona eura.

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić u ponedjeljak, 1. avgusta 2022. godine, sprovela je postupak javnog otvaranja ponuda po osnovu Javnog poziva za prodaju sopstvenih akcija u blok transakciji. Tom prilikom, kako su kazali, konstatovano je da u predviđenom roku nije pristigla nijedna ponuda.

- Podsjećam javnost na činjenicu da EPCG od 26. septembra 2019. godine posjeduje 11.813.238 sopstvenih akcija, što čini 10% njenog osnovnog kapitala. Naznačene akcije su, u sklopu realizacije Ugovora o izvršenju put opcije između A2A i Crne Gore, za iznos od 52,8 miliona eura otkupljene od italijanske kompanije i, shodno članu 230 Zakona o privrednim društvima, moraju se otuđiti najkasnije do 26. septembra 2022. godine, jer će, u protivnom, biti poništene, što bi predstavljalo značajno umanjenje osnovnog kapitala", kazao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, izvijestio je RTV Crne Gore.

S obzirom na to da do 1. avgusta tekuće godine nije pristigla nijedna ponuda, Đukanović navodi da će narednih dana preduzeti nove korake, kako bi se izbjeglo smanjenje osnovnog kapital EPCG za 77 miliona eura.

- Ovdje nalazim za shodno da podsjetim na neke vrlo maliciozne komentare, prisutne u dijelu javnosti, a kojima je potencirana navodna namjera rukovodstva kompanije da, mimo svojih ingerencija, naznačeni fond akcija proda ili maltene pokloni EPS-u. O neznavenim istupima, u kojima se postavljalo pitanje zašto EPCG prodaje akcije koje može da zadrži, da i ne govorim. U tom smislu, cijenim da bi bilo poželjno ukoliko bi pojedinci, skloni ovakvim istupima, pokušali da obogate svoje znanje kroz upoznavanje sa zakonskim normama te da, ukoliko je moguće, načine razliku između sopstvene političke orijentacije i profesionalnog odnosa prema pitanjima iz domena privrede, konkretno onima koja se odnose na poslovanje EPCG", kazao je Đukanović.

Tagovi: Elektroprivreda Crne Gore, Milutin Đukanović
PROČITAJ I OVO
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
PROJEKTI
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
VARAŽDIN - Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i tvrtka u njihovu vlasništvu Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske, priopćili su danas iz Bukotermala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE