GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka s 550 milijuna eura subvencionira projekte vezane uz vodik

Njemačka s 550 milijuna eura subvencionira projekte vezane uz vodik
VODIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2022 / 17:02
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka je na klimatskoj konferenciji u Egiptu u utorak najavila da će s 550 milijuna eura u inozemstvu subvencionirati projekte vezane uz upotrebu vodika kao energenta.

„Vodik je velika nada i ključna tehnologija kada se radi o tome da se fosilna goriva u industriji zamijene obnovljivim oblicima energije“, rekla je njemačka ministrica razvojne pomoći Svenja Schulze na Konferenciji o zaštiti klime, koja se održava u egipatskom ljetovalištu Šarm el Šeiku.

Stefan Wenzel iz njemačkog ministarstva gospodarstva je rekao kako bi planiranih 500 milijuna eura subvencija trebalo privući privatne ulagače.

„Nadamo se da bi subvencije mogle privući i do pet milijardi eura investicija u ovaj obnovljivi izvor energije“, rekao je Wenzel obraćajući se sudionicima klimatske konferencije.

Schulze je rekla kako mnoge zemlje u razvoju raspolažu elementima poput energije vjetra ili sunca koje su potrebne za energetski intenzivnu proizvodnju vodika te da ih stoga treba podržati.

„Mnoge zemlje u razvoju raspolažu idealnim uvjetima za proizvodnju vodika, no istodobno postoji opasnost da budu isključene iz procesa formiranja energetske budućnosti“, zaključila je njemačka ministrica zadužena za pomoć zemljama u razvoju.

Fond subvencija za poticanje proizvodnje vodika je podijeljen na 250 milijuna, koji bi trebali biti utrošeni za poticanje proizvodnje te 300, u poticanje potrošnje vodika i izgradnje potrebne infrastrukture.

Tagovi: Njemačka, vodik, projekti na vodik
PROČITAJ I OVO
Ovo su nove cene goriva u Srbiji
GORIVO
Ovo su nove cene goriva u Srbiji
BEOGRAD - Poznate su nove maloprodajne cene goriva u Srbiji.
Rekordna dobit CEZ-a u 2022.
REKORDI
Rekordna dobit CEZ-a u 2022.
PRAG - CEZ, dominantna češka energetska grupacija, ostvarila je rekordan neto prihod od 80,7 milijardi CZK (3,39 milijardi eura) u 2022., potaknut skokom cijena električne energije i dobiti od trgovanja robom.
EPS u energetsku tranziciju sa investicijama od 8,5 milijardi evra
INVESTICIJE
EPS u energetsku tranziciju sa investicijama od 8,5 milijardi evra
TREBINJE – EPS na putu energetska tranzicija planira investicije od 8,5 milijardi evra do 2035. godine, a vd direktora te kompanije Miroslav Tomašević najavio je i zamenu starih postrojenja koja rade na ugalj novim.
Cijene nafte stagniraju na 77 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stagniraju na 77 dolara
LONDON - Četvrtak je na svjetskim naftnim tržištima donio stagnaciju cijena.
NO Ine ponovno imenovao Skalickog, Šimovića i Zovka za članove Uprave
KADROVI
NO Ine ponovno imenovao Skalickog, Šimovića i Zovka za članove Uprave
ZAGREB - Nadzorni odbor (NO) Ine u četvrtak je na prijedlog Vlade RH ponovno imenovao Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka za članove Uprave te kompanije, priopćeno je iz Ine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE