GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi predsjednik Uprave Ine izložio operativnom menadžmentu svoje ideje i očekivanja

Novi predsjednik Uprave Ine izložio operativnom menadžmentu svoje ideje i očekivanja
INA-MOL-VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2022 / 19:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Novi predsjednik Uprave Ine Peter Ratatics sastao se u četvrtak s operativnim top menadžmentom Ina Grupe te prezentirao svoje ideje, očekivanja i načina rada, doznaje se iz Ine.

"Pred nama je izrada poslovnog plana za 2023. i to je važan zadatak, kojem smo sada posvećeni. Važno je da u ovom trenutku svi nastavimo obavljati ono što radimo najbolje - naš posao. Poslovni uspjeh i izvrsnost najbolji su način da obnovimo povjerenje koje je izgubljeno zbog poteza jednog pojedinca", naveo je Ratatics u objavi na svom profilu na Linkedinu.

Istaknuo je i da u svim Ininim djelatnostima implementiraju važne projekte, pa tako nadograđuju Rafineriju Rijeka, trenutno najveću industrijsku investiciju u Hrvatskoj, a žele je i ubrzati. Naveo je i da ulažu 200 milijuna eura u povećanje proizvodnje plina u Jadranu te nastavljaju s razvojem maloprodajne mreže i Fresh Corner koncepta, a žele i snažnije zakoračiti u obnovljive izvore energije i nove poslove koji će unaprijediti postojeći lanac vrijednosti.

Podsjetimo, Nadzorni odbor Ine u srijedu je imenovao novu upravu te je za novog predsjednika postavio Petera Rataticsa, a za članove uprave Berislava Gašu i Krisztiána Pulaya na prijedlog MOL-a te Miroslav Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka na prijedlog hrvatske vlade. Prije toga, Nadzorni odbor primio je na znanje ostavke MOL-ovih članova Uprave Ine i na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao preostale članove Uprave.

Nadzorni odbor također je primio na znanje nalaze interne istrage vezane uz “slučaj Škugor”, s kojima raspolaže i USKOK.

Tagovi: kompanija Ina, dividenda, Peter Ratatics, Rafinerija Rijeka, Fresh Corner, kriminal u Ini
PROČITAJ I OVO
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
OIE
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
KOPER - Luka Koper će sljedećih godina u elektrifikaciju uložiti više od 100 milijuna eura, najavljeno je na današnjem otvorenju solarne elektrane na krovovima skladišta generalnih tereta.
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
PLINOVOD
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
NEUM - Potrebno je u Federaciji BiH usvojiti zakon o Južnoj interkonekciji i aplicirati za sredstva prije nego to bude zauvijek izgubljeno, upozorio je ambasador SAD u BiH Michael Murphy na Energetskom samitu 2024 koji se oržava u Neumu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE