GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novih 110 MW zelene energije MK Grupe i Fintel energije

Novih 110 MW zelene energije MK Grupe i Fintel energije
ZELENA ENERGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2023 / 14:37
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Za preferiranog dobavljača vetroturbina za projekte vetroparkova Košava faza II, Kula 2 i Ram, koje zajednički realizuju kompanije Fintel Energija i MK Grupa, kao i za projekte Kula 3 i Kula 4, koje izvodi Fintel Energija, izabrana je kompanija Zhejiang Windey Co. LTD, objavila je danas MK Grupa.

Ugovor, kako je precizirano, uključuje nabavku 28 vetroturbina ukupnog kapaciteta 110 MW.

Ističe se da je to i desetogodišnji ugovor o servisiranju i održavanju, čime je otpočela realizacija ovih pet novih projekata zelene energije na teritoriji Srbije.

„Značajan korak u izgradnji vetroparkova je zaključenje ugovora sa kompanijom Windey, globalnim liderom sa najsavremenijim rešenjima kad je energija vetra u pitanju. Ovim novim projektima dalje povećavamo vrednost našeg portofolija i nastavljamo da razvijamo OIE infrastrukturu u Srbiji“, izjavio je izvršni direktor kompanije Fintel Energija Tiziano Govannetti.

Generalni direktor MK Group Mihailo Janković naveo je da projekti obnovljivih izvora energije, koje razvija MK Group, imaju ukupan kapacitet od 1GW.

„Zaključenje ovog ugovora je još jedna potvrda da naša kompanija OIE dugoročno vidi kao strateški važnu oblast u koju će nastaviti da ulaže. Na taj način istovremeno pružamo snažnu podršku Vladi Srbije u ostvarenju cilja da se učešće energije iz obnovljivih izvora do 2040. godine poveća na najmanje 40 odsto“, izjavio je Janković.

Regionalni direktor Overseas Business Division kompanije Zhejiang Windey Kai Wang kazao je da je njegova kompanija počastvovana što je izabrana kao preferirani dobavljač za vetroparkove Košava faza II, Ram, Kula 2, 3 i 4, kao i poverenjem koje su joj ukazali Fintel Energija i MK Group.

„Uzbuđeni smo što ćemo biti uključeni u ove srpske projekte koji predvode industriju vetra na Balkanu i želimo da se pozicioniramo u regionu kao lider kad su vetroturbine u pitanju“, rekao je Kai Wang.
On je dodao da je jegova kompanija posvećena tome da doprinese ciljevima Srbije u oblasti čiste energije, a u bliskom partnerstvu sa Fintel Energijom.

Podseća se i da se Fintel Energija i MK Group čitavu deceniju svrstavaju u red vodećih kompanija u proizvodnji električne energije iz vetra na Balkanu.

U partnerstvu su do sada izgradile tri vetroparka u Vojvodini – Kula, La Piccolina i Košava, ukupnog kapaciteta blizu 90MW, u koja je uloženo 150 miliona evra.

Tagovi: MK Grupa, Fintel energija
PROČITAJ I OVO
Filipović: HEP-u će 900 milijuna eura biti dovoljno za neometano poslovanje
STABILNOST
Filipović: HEP-u će 900 milijuna eura biti dovoljno za neometano poslovanje
ZAGREB - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je u četvrtak da će 900 milijuna eura HEP-u biti dovoljno za neometano poslovanje, da se cijena plina neće mijenjati od 1. travnja, a osvrnuo se i na medijske napade na njega, ustvrdivši da postoje određene interesne skupine kojima ne odgovara što rade on i Ministarstvo.
Cijene nafte blizu 79 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 79 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima blizu razine od 79 dolara, poduprte snažnim padom zaliha u SAD-u i obustavom izvoza iz iračkog Kurdistana, koji su zasjenili tek blago smanjenu opskrbu iz Rusije.
Plenković: 900 milijuna eura za HEP
VLADA
Plenković: 900 milijuna eura za HEP
ZAGREB - Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana sjednica vlade.
Erdogan: Spremni smo pomoći u isporuci prirodnog plina Mađarskoj
PLIN
Erdogan: Spremni smo pomoći u isporuci prirodnog plina Mađarskoj
ANKARA - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je Turska spremna pomoći Mađarskoj u isporuci prirodnog plina kroz Transanatolijski plinovod (TANAP).
Gazprom očekuje da će uskoro dostići maksimalnu razinu opskrbe Kinom plinom
OČEKIVANJA
Gazprom očekuje da će uskoro dostići maksimalnu razinu opskrbe Kinom plinom
MOSKVA - Gazprom povećava isporuke plina Kini i očekuje da će uskoro dostići maksimalnu planiranu razinu kroz sibirski plinovod, izjavio je danas direktor upravnog odbora tvrtke Viktor Zubkov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE