GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od 1. novembra gas skuplji 10%

Od 1. novembra gas skuplji 10%
GAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2023 / 19:09
Autor: SEEbiz / BETA
BEOGRAD - Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je danas da sve one koji se greju na gas od novembra očekuje poskupljenje tog energenta, ali da neće biti veće od deset odsto.

„Ako preračunamo na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2.100 kilovata, gde je oko 200 kubnih metara, povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je 400 kubika, biće 1.600 dinara i nešto u zavisnosti koliko se potroši“, rekao je Bajatović, gostujući na RTS-u.

Agencija za energetiku dala je saglasnost za poskupljenje gasa za javno snabdevanje, pa će kilovat sat koštati 4,54 dinara odnosno, sa porezom na dodatu vrednost (PDV) 5,02 dinara.

Odluka će biti primenjena, prema rečima Bajatovića, od 1. novembra, što znači da će računi po novoj ceni početi da se plaćaju od 1. decembra, „pa je na taj način poskupljenje pomereneo praktično u iduću godinu“

Tagovi: GAS, PLIN, SRBIJAGAS, BAJATOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
GORIVO
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak su u Sloveniji pale cijene regulirane cijene motornih goriva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE