GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od utorka benzin skuplji četiri centa, dizel jeftiniji jedan cent

Od utorka benzin skuplji četiri centa, dizel jeftiniji jedan cent
CIJENE GORIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2023 / 20:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Od idućeg utorka, 11. travnja, cijena osnovnog benzina poskupjet će za četiri centa po litri i iznosit će 1,43 eura, dok će osnovni dizel pojeftiniti za jedan cent, na 1,33 eura po litri, a za jedan cent će pojeftiniti i plavi dizel, odlučila je u petak Vlada na telefonskoj sjednici.

Vlada je, naime, na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja će stupiti na snagu u utorak, 11. travnja te će vrijediti u idućih 14 dana.

Kako je priopćeno iz Vlade, od utorka će nova cijena osnovnog benzina iznositi 1,43 eura po litri (10,77 kuna), što je povećanje za četiri centa po litri.

Cijena osnovnog dizelskog goriva bit će smanjena za jedan cent i od 11. travnja će se to gorivo prodavati po cijeni od 1,33 eura po litri (10,02 kune), a za jedan cent će pojeftiniti i plavi dizel, kojemu će nova cijena biti 0,83 eura po litri (6,25 kuna).

Od utorka će za jedan cent po kilogramu biti više cijene plina za spremnike i boce pa će se tako UNP za spremnike prodavati po 1,30 eura po kilogramu (9,79 kuna po kilogramu), a UNP za boce po 1,86 eura po kilogramu (14,01 kuna).


Te se cijene odnose na osnovne odnosno na naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva te se za benzine s više oktana te sva tzv. premium goriva cijene i dalje formiraju slobodno.

Iz Vlade u priopćenju iznose i kolike bi bile cijene tih derivata da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Tagovi: cijene goriva, gorivo, benzin, dizel
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale, u fokusu potražnja u SAD-u
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale, u fokusu potražnja u SAD-u
LONDON - Cijene nafte pale su u srijedu na međunarodnim tržištima na 82 dolara budući da se rast zaliha u SAD-u nadovezao na strahovanja ulagača da će oklijevanje američke središnje banke sa snižavanjem troškova zaduživanja zakočiti gospodarstvo i potražnju za energentima.
Jadranski naftovod preuzima prvi projekt solarne elektrane
OIE
Jadranski naftovod preuzima prvi projekt solarne elektrane
ZAGREB - Jadranski naftovod je putem povezanog društva JANAF OIE sklopio Ugovor o kupoprodaji 100% udjela u društvu Solar Energy Vođinci i ulaganju u sunčanu elektranu u Vođincima, nedaleko Vinkovaca, projektirane instalirane snage 14,2857 MW i priključne snage 9,99 MW.
Macron poziva TotalEnergies da ne lista dionice na Wall Streetu
POZIV
Macron poziva TotalEnergies da ne lista dionice na Wall Streetu
PARIZ - Francuska podržava tvrtke koje vjeruju u zemlju, rekao je njezin predsjednik Emmanuel Macron u intervjuu objavljenom u srijedu, odgovarajući na pitanje o potencijalnoj potrazi najveće naftne kompanije TotalEnergies za uvrštenjem na američku burzu.
Ruski dronovi prekinuli opskrbu strujom u Sumskoj oblasti
RAT U UKRAJINI
Ruski dronovi prekinuli opskrbu strujom u Sumskoj oblasti
KIJEV - Ruske bespilotne letjelice pogodile su rano u srijedu energetska postrojenja te prekinule opskrbu električnom energijom u nekim dijelovima Sumske oblasti na sjeveru Ukrajine, rekli su dužnosnici.
Biden odlučio pustiti milijun barela goriva iz rezerve kako bi smanjio cijene
POTEZI
Biden odlučio pustiti milijun barela goriva iz rezerve kako bi smanjio cijene
WASHINGTON - Administracija predsjednika SAD-a Joea Bidena odlučila je pustiti milijun barela goriva iz strateških rezervi, a cilj je smanjenje cijena na benzinskim crpkama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE