GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od utorka više cijene osnovnog dizela i nekih premium goriva

Od utorka više cijene osnovnog dizela i nekih premium goriva
CIJENE GORIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2022 / 08:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na benzinskim postajama u Hrvatskoj litra eurosuper 95 goriva od utorka se prodaje po 11,19 kuna, što je ista cijena kao i proteklih tjedan dana, dok je cijena osnovnog eurodizela porasla za 23 lipe, na 12,35 kuna, a poskupjela su i neka premium goriva.

Po podacima s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona i još nekih distributera od utorka i dalje iznosi 11,19 kuna.

S druge strane, promijenila se cijena osnovnog eurodizela, koji na postajama od danas stoji 12,35 kuna.

Uz osnovni eurodizel, od jutros su nešto više i cijene nekih derivata s dodanim multifunkcionalnim aditivima i tzv. premium goriva.

Tako Ina od utorka za litru goriva eurosupera 100 sada traži 13,08 kuna, a bio je na 13,06 kuna.

Inin eurosuper 95 class plus od danas se prodaje po 12,57 kuna po litri, a bio je na 12,55 kuna, dok eurodizel class plus stoji 14,48 kuna, u odnosu na 14,25 kuna u proteklih tjedan dana.

Crodux za eurosuper 100 traži 13,37 kuna, jednu lipu više u odnosu na proteklo razdoblje, a identična cijena i poskupljenje se bilježi i kod Petrolog Q Max eurosupera 100.

Na Tifonu, pak, litra eurosupera 100 stoji nepromijenjenih 13,39 kuna.

Kod Tifona eurodizel premium od utorka košta 14,89 kuna, 20 lipa više u odnosu na cijene od prošlog utorka, dok su Croduxov eurodizel MaxPower i Petrolov Q Max s prošlotjednih 14,48 kuna poskupjeli na 14,95 kuna po litri.

Podsjetimo, vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre osnovnog benzina ostati nepromijenjena, dizel će poskupjeti za 23 lipe, dok će se cijena plavog dizela fiksirati na 8,49 kuna po litri.

Kako je istaknuto u vladinom priopćenju, bez uredbe bi maloprodajne cijene naftnih derivata iznosile 13,07 kuna po litri za osnovno benzinsko gorivo, 14,82 kuna po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kuna po litri za plavi dizel.

Najviše maloprodajne cijene propisane uredbom primjenjuju se samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva (eurosuper 95, eurodizel, plavi dizel), dok se za benzine s više oktana te sva tzv. premium goriva cijene i dalje mogu formirati slobodno.

Tagovi: cijene goriva, gorivo, benzin, dizel
PROČITAJ I OVO
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
PROJEKTI
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
VARAŽDIN - Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i tvrtka u njihovu vlasništvu Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske, priopćili su danas iz Bukotermala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE