GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Peter Ratatics postaje predsjednik Uprave Ine

Peter Ratatics postaje predsjednik Uprave Ine
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2022 / 23:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Peter Ratatics bit će novi predsjednik Uprave Ine, dok će preostala dva mađarska člana biti Krisztian Pulay i Berislav Grašo. Uz njih će na sjednici Nadzornog odbora kompanije u srijedu biti predložena i tri hrvatska člana, doznaje Večernji list.

Podsjetimo, dva mađarska člana Uprave Ine Jozsef Simola i Ferenc Horvath ponudili su ostavke prošlog tjedna, a prije njih to je učinio i predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon kojeg će zamijeniti Ratatics.

Velika smjena na čelu ove kompanije dogodila se nakon izbijanja ogromne afere u kojoj se plin iz Ine kupovao po niskim cijenama, a potom preprodavao po višim. Procjenjuje se da je Ina time oštećena za više od milijardu kuna.

Peter Ratatics, koji dolazi na čelo Uprave, rođen je 1982. godine. Diplomirao je ekonomiju 2006. u Budimpešti. Počeo je raditi 2007. za MOL, gdje je obnašao brojne rukovodeće pozicije. Tako je bio i viši potpredsjednik korporativnog Centra odgovoran za aktivnosti nabave, ljudskih resursa i komunikacija MOL Grupe.

Godine 2016. postao je glavni operativni direktor za korisničke usluge Grupe MOL, a 2018. promaknut je na poziciju izvršnog potpredsjednika za korisničke usluge. Ratatics je postao član Izvršnog odbora MOL Grupe u veljači 2018. Nova čelna pozicija u Ini neće mu biti prvi doticaj s tom kompanijom. Od 2011. do 2018. bio je član mađarske strane Upravnog odbora.

Ove srijede trebala se održati ranije planirana sjednica Nadzornog odbora Ine, na kojoj su trebali biti razriješeni sadašnji i imenovani novi članovi Uprave kompanije s hrvatske strane, no odgođena je jer se jedan od trojice kandidata vlade Emanuel Kovačić u međuvremenu predomislio.

Iz Ine su za RTL službeno odgovorili da je Nadzorni odbor najavljen za idući tjedan. "To tijelo nadležno je za imenovanja i razrješenja članova Uprave. Ina će, kao i dosad, pravovremeno obavještavati javnost o svim donesenim odlukama", naveli su iz Ine.

Tagovi: Peter Ratatics, kompanija Ina, kompanija MOL, Berislav Grašo
PROČITAJ I OVO
Italija dobila američka jamstva za financiranje Lukoilove rafinerije
JAMSTVA
Italija dobila američka jamstva za financiranje Lukoilove rafinerije
RIM - Američke su vlasti uvjerile Italiju da njezine banke nisu u opasnosti od kazni zbog kršenja sankcija protiv Moskve ako pomognu rafineriji u vlasništvu Lukoila da kupi naftu koja nije iz Rusije, rekao je talijanski ministar industrije Adolfo Urso.
 Ovo su nove cijene goriva
CIJENE GORIVA
 Ovo su nove cijene goriva
ZAGREB - Vlada je donijela novu uredbu o cijenama goriva zbog koje će cijene goriva od 6. prosinca biti nešto jeftinije nego u protekla dva tjedna.
Stale isporuke plina iz Njemačke u Poljsku
PLIN
Stale isporuke plina iz Njemačke u Poljsku
BERLIN - Isporuke plina iz Njemačke u Poljsku cjevovodom Yamal-Europa stale su u ponedjeljak ujutro, dok su ruske pošiljke preko Ukrajine u Europu bile stabilne.
Japan izuzeo iz cjenovnog limita rusku naftu iz Sahalina 2
IZUZEĆE
Japan izuzeo iz cjenovnog limita rusku naftu iz Sahalina 2
TOKIO - Japan je u ponedjeljak ograničio cijenu ruske nafte na 60 dolara po barelu u sklopu dogovora skupine G7 i Europske unije, uz izuzeće pošiljki iz projekta Sahalin 2.
Greenpeace traži uklanjanje potonule konstrukcije plinske platforme Ivane D
ZAHTJEVI
Greenpeace traži uklanjanje potonule konstrukcije plinske platforme Ivane D
ZAGREB - Rano jutros aktivisti Greenpeacea projicirali su svjetlosne poruke na zgradu INA-e u Zagrebu povodom dvogodišnjice potonuća plinske platforme Ivana D u vodama sjevernog Jadrana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE