GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrol do kraja mjeseca ide u podjelu dionica

Petrol do kraja mjeseca ide u podjelu dionica
STOCK SPLIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2022 / 08:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Na temelju zaključaka usvojenih na 34. skupštini dioničara Petrola, Uprava Petrola dd, Ljubljana će provesti korporativnu akciju podjelom dionice PETG bez nominalne vrijednosti. 1 dionica PETG-a podijelit će se na 20 dionica PETG-a, čime će se ukupan broj dionica PETG-a povećati na 41.726.020 sa sadašnjih 2.086.301, dok će temeljni kapital od 52.240.977,04 eura ostati isti.

Korporativna akcija će se provesti na računima onih imatelja dionica PETG-a koji će biti imatelji tih dionica u središnjem registru informacijskog sustava zaključno s 28. listopada 2022. Korporativna akcija će se provesti 1. studenog 2022. koji je državni praznik ; stoga se taj dan neće trgovati. 26. listopada 2022. bit će zadnji dan kada će se trgovanje dionicama PETG-a i namira poslova provoditi potpuno isto kao i do sada. Dana 27. i 28. listopada 2022. dionicama PETG-a trgovat će se bez promjene, ali će se svi poslovi sklopljeni tijekom ta dva dana namirivati uzimajući u obzir split ratio.

To znači da će javno prikazana cijena, nalozi i poslovi biti isti, ali se poslovi neće namirivati onako kako su sklopljeni i javno prikazani – cijena po dionici i količina dionica automatski će se prilagoditi u skladu s podjelom dionica u omjeru 1:20. omjer. To ni na koji način neće utjecati na ekonomski sadržaj sklopljenih poslova jer će se isti udio u temeljnom kapitalu izdavatelja razmjenjivati po istoj kupoprodajnoj cijeni. Od uključivo 2. studenog 2022. godine trgovanje i namira poslova odvijat će se po novom režimu, što znači da će se obujam dionica na tržištu povećati na 41.726.020, a njihova cijena će se smanjiti, odnosno dijeliti s 20. Ljubljanska burza će izbrisati sve naloge unesene prije tog datuma, što znači da će knjiga naloga za dionice PETG-a biti prazna na početku trgovinskog dana 2. studenog 2022.

Podjela dionica PETG-a će se za imatelje dionica izvršiti automatski putem KDD d.o.o. u središnjem registru vrijednosnih papira. Imatelji dionica PETG-a neće morati ništa platiti za dionice dobivene temeljem podjele dionica PETG-a. Troškovi podjele dionica PETG-a neće se naplatiti vlasnicima dionica PETG-a. Sama podjela dionica nema poreznih implikacija, jer se radi o korporativnoj akciji u kojoj se vrijednost imovine u obliku dionica PETG-a ne mijenja.

Tagovi: Petrol, podjela dionica, stock split, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Shell u listopadu počinje preuzimati benzinske postaje MOL-a
AKVIZICVIJE
Shell u listopadu počinje preuzimati benzinske postaje MOL-a
LJUBLJANA - Kompanija Shell Adria trebala bi u listopadu početi preuzimati 39 benzinskih postaja od mađarske energetske grupacije Mol, objavila je danas slovenska kompanija iz grupacije britanskog energetskog diva. Očekuje se da će benzinske postaje u konačnici ponuditi rješenja za održivu mobilnost, uključujući stanice za punjenje električnih vozila.
Japanci će kroz dvije godine emitirati solarnu energiju iz svemira
PLANOVI
Japanci će kroz dvije godine emitirati solarnu energiju iz svemira
TOKYO - Japanska svemirska agencija JAXA u suradnji s više istraživačkih grupa na Sveučilištu Kyoto, 2025. godine planira izvesti prvi bežični prijenos sunčeve energije iz svemira na Zemlju pomoću mikrovalova.
Cijene nafte kliznule prema 76 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte kliznule prema 76 dolara
LONDON - Cijene nafte kliznule su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 76 dolara budući da su strahovanja od negativnog utjecaja viših kamatnih stopa na potražnju zasjenila načelni dogovor u SAD-u o podizanju limita državnog duga.
EPS kupuje nove bagere, za licencu izdvaja tri miliona
BAGERI
EPS kupuje nove bagere, za licencu izdvaja tri miliona
BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) potpisala je ugovor sa danskom kompanijom FLSmidth za kupovinu tehnološke licence za pet novih rotornih bagera. Licenca je vredna tri miliona evra.
Cijene nafte porasle drugi tjedan zaredom
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle drugi tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer se špekulira da bi skupina OPEC+ mogla dodatno smanjiti proizvodnju, s obzirom da se usporava rast zapadnih gospodarstava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE