GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrol do kraja mjeseca ide u podjelu dionica

Petrol do kraja mjeseca ide u podjelu dionica
STOCK SPLIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2022 / 08:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Na temelju zaključaka usvojenih na 34. skupštini dioničara Petrola, Uprava Petrola dd, Ljubljana će provesti korporativnu akciju podjelom dionice PETG bez nominalne vrijednosti. 1 dionica PETG-a podijelit će se na 20 dionica PETG-a, čime će se ukupan broj dionica PETG-a povećati na 41.726.020 sa sadašnjih 2.086.301, dok će temeljni kapital od 52.240.977,04 eura ostati isti.

Korporativna akcija će se provesti na računima onih imatelja dionica PETG-a koji će biti imatelji tih dionica u središnjem registru informacijskog sustava zaključno s 28. listopada 2022. Korporativna akcija će se provesti 1. studenog 2022. koji je državni praznik ; stoga se taj dan neće trgovati. 26. listopada 2022. bit će zadnji dan kada će se trgovanje dionicama PETG-a i namira poslova provoditi potpuno isto kao i do sada. Dana 27. i 28. listopada 2022. dionicama PETG-a trgovat će se bez promjene, ali će se svi poslovi sklopljeni tijekom ta dva dana namirivati uzimajući u obzir split ratio.

To znači da će javno prikazana cijena, nalozi i poslovi biti isti, ali se poslovi neće namirivati onako kako su sklopljeni i javno prikazani – cijena po dionici i količina dionica automatski će se prilagoditi u skladu s podjelom dionica u omjeru 1:20. omjer. To ni na koji način neće utjecati na ekonomski sadržaj sklopljenih poslova jer će se isti udio u temeljnom kapitalu izdavatelja razmjenjivati po istoj kupoprodajnoj cijeni. Od uključivo 2. studenog 2022. godine trgovanje i namira poslova odvijat će se po novom režimu, što znači da će se obujam dionica na tržištu povećati na 41.726.020, a njihova cijena će se smanjiti, odnosno dijeliti s 20. Ljubljanska burza će izbrisati sve naloge unesene prije tog datuma, što znači da će knjiga naloga za dionice PETG-a biti prazna na početku trgovinskog dana 2. studenog 2022.

Podjela dionica PETG-a će se za imatelje dionica izvršiti automatski putem KDD d.o.o. u središnjem registru vrijednosnih papira. Imatelji dionica PETG-a neće morati ništa platiti za dionice dobivene temeljem podjele dionica PETG-a. Troškovi podjele dionica PETG-a neće se naplatiti vlasnicima dionica PETG-a. Sama podjela dionica nema poreznih implikacija, jer se radi o korporativnoj akciji u kojoj se vrijednost imovine u obliku dionica PETG-a ne mijenja.

Tagovi: Petrol, podjela dionica, stock split, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE