GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrol: Ne ovisimo o ruskoj nafti

Petrol: Ne ovisimo o ruskoj nafti
ENERGENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2022 / 12:59
Autor: SEEbiz / Intercapital
ANALIZA - Petrol je najavio da će poštivati uredbu o regulaciji cijena naftnih derivata, a nastojat će osigurati i stabilnu opskrbu gorivom kako je to predviđeno poslovnim planom.

Vlada Republike Slovenije donijela je 14. ožujka 2022. Uredbu o određivanju cijena pojedinih naftnih derivata, kojom je odredila maksimalne maloprodajne cijene naftnih derivata za razdoblje od 30 dana. Nakon toga, Petrol je najavio poštivanje ovog pravilnika i uskladio cijene motornih goriva u maloprodajnoj mreži. Iz Društva su također poručili da će i dalje ulagati sve napore kako bi svojim potrošačima osigurali stabilnu opskrbu gorivom.

Gore spomenuta vlada. mjera je povećala relativnu konkurentnost cijena goriva u Sloveniji u odnosu na susjedne zemlje (osim Mađarske) gdje su cijene goriva više za cca. 0,30-0,69 eura po litri. Zbog toga Petrol već bilježi porast potražnje za gorivom ne samo kod slovenskih nego i od strane kupaca. Društvo će također nastojati osigurati nesmetanu opskrbu motornim gorivima, što je već zacrtano u poslovnom planu za 2022. godinu.

Iz tvrtke su također rekli da imaju dugoročne ugovore o kupnji naftnih derivata osigurane u količini koja odražava trenutnu dinamiku mobilnosti koja se povećava na razine prije COVID-19. Također se napominje da je situacija u Ukrajini izazvala određena kašnjenja u lancima opskrbe, ali su potvrđene sve isporuke naftnih derivata koje je Društvo planiralo za ožujak.

Gledajući upravljanje rizicima, Društvo je napomenulo da ne ovise o Rusiji u pogledu stabilne opskrbe gorivom u budućnosti, jer ima zanemariv udio u opskrbi Društva naftom. U 2021. i prva dva mjeseca 2022. godine Rusija je kao izvor opskrbe činila manje od 7% Petrolovih srednjih destilata (dizel i ekstra lako lož ulje), a što se tiče benzina, oni ga ne uvoze iz Rusije.

Društvo aktivno prati događanja u poslovnom okruženju te je izjavilo da je spremno poduzeti potrebne mjere za zaštitu interesa Društva u budućnosti.

Tagovi: Petrol, gorivo, benzin, cijene goriva, naftni derivati, ruska nafta
PROČITAJ I OVO
Nafta skočila na 83 dolara nakon podataka iz SAD-a
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta skočila na 83 dolara nakon podataka iz SAD-a
LONDON - Nafta je skočila iznad razine od 83 dolara budući da su podaci iz SAD-a pokazali ubrzani tempo zapošljavanja na početku godine, potaknuvši optimistična očekivanja o potražnji.
Fond za zaštitu okoliša ulaže u zelenu infrastrukturu u gradovima
ZELENA TRANZICIJA
Fond za zaštitu okoliša ulaže u zelenu infrastrukturu u gradovima
ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao je ugovore za provedbu 46 projekata kojima će se sufinancirati aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama.
Naftna tržišta čeka kaos: EU podiže energetski rat protiv Rusije na novu razinu
NOVI UDAR
Naftna tržišta čeka kaos: EU podiže energetski rat protiv Rusije na novu razinu
ANALIZA - Europa je ponovno spremna pojačati pritisak na ruske naftne prihode, nastojeći iscrpiti ratnu blagajnu predsjednika Vladimira Putina.
ETMAX dobio koncesiju za gradnju solarnog parka Nevesinje
SOLARNI PARK
ETMAX dobio koncesiju za gradnju solarnog parka Nevesinje
NEVESINJE - Vlada Republike Srpske dodijelila je kompaniji ETMAX koncesiju za gradnju i korištenje solarnog parka Nevesinje, projekta vrijednog 880 mil KM. Koncesija se dodjeljuje na period od 50 godina, a ugovor će biti potpisan u narednih 60 dana.
Nafta ispod 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta ispod 83 dolara
LONDON - Cijene nafte i dalje su ispod razine od 83 dolara, a danas nije bilo pokretača koje bi značajnije usmjerile cijene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE