GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković dopustio izvoz hrvatske nafte u Mađarsku

Plenković dopustio izvoz hrvatske nafte u Mađarsku
TAJNI MEMORANDUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 10:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacional je tijekom proteklog vikenda dobio na uvid sadržaj tajnog, u hrvatskoj javnosti iz neobjašnjivih razloga temeljito prešućenog i skrivanog dokumenta koji baca sasvim novo svjetlo na premijerski mandat Andreja Plenkovića.

Potpisan još sredinom 2018., navedeni dokument osvjetljava jednu prljavu dvostruku igru te pokazuje da se Plenković kontinuirano, barem kada je taj segment njegove politike u pitanju, ponaša krajnje snishodljivo prema mađarskim nacionalnim interesima, a na štetu hrvatske države, piše Nacional.

Dokument je u ime Vlade potpisao Tomislav Ćorić pa je samo od početka 2020. preko JANAF-a iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku prebačeno 247 tisuća tona hrvatske nafte.

Nafta je prema Mađarskoj iz Siska išla još od ljeta prošle godine, otkriveno je tada. Dakle, radilo se po prvi puta o izvozu naše hrvatske nafte s domaćih naftnih polja van granica naše zemlje. Sada je to Mađarska, međutim, ljudi u Sisku već pet godina tvrde da je u konačnici cilj Bosna i Hercegovina ili Srbija. 

Početkom godine, inženjeri i izvođači belgijske tvrtke De Smet Engineers & Contractors započeli su rad na temeljnom inženjerskom ugovoru za hrvatsku naftnu i plinsku tvrtku Ina, koji se odnosi na izgradnju postrojenja za proizvodnju bioetanola druge generacije u Sisku.

Ina tim projektom nastoji održati proizvodnu aktivnost u Sisku umjesto nerentabilne rafinerije nafte.Tagovi: Andrej Plenković, kompanija MOL, Janaf, kompanija Ina, Andrej Plenković, Tomislav Karamarko
PROČITAJ I OVO
IAEA potvrdila da je Iran počeo obogaćivati uranij do 60 posto čistoće
URANIJ
IAEA potvrdila da je Iran počeo obogaćivati uranij do 60 posto čistoće
BEČ - Iran je započeo postupak obogaćivanja uranija do 60 posto čistoće u nadzemnom nuklearnom postrojenju u Natanzu, priopćila je u subotu agencija za atomsku energiju Ujedinjenih naroda i time potvrdila ranije izjave iranskih dužnosnika.
Poboljšane procjene potražnje zadržale cijene nafte na 67 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Poboljšane procjene potražnje zadržale cijene nafte na 67 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima na 67 dolara, poduprte poboljšanim procjenama potražnje i gospodarskim oporavkom u Kini i SAD-u koji su prevagnuli nad rastom broja zaraženih u pojedinim velikim zemljama.
Građani Srbije u Makedoniju i BiH po jeftinije gorivo
GORIVO
Građani Srbije u Makedoniju i BiH po jeftinije gorivo
BEOGRAD - Svedoci smo čestih negodovanja da je gorivo sve skuplje i skuplje, te da davno nismo osetili smanjenje cene po litru za dizel i benzin. Građani Srbije koji žive blizu granice odlučuju se da idu u Bosnu i Hercegovinu i Severnu Makedoniju jer se po njihovim rečima "i više nego isplati".
MOL odlučio isplatiti dividendu
DIVIDENDA
MOL odlučio isplatiti dividendu
BUDIMPEŠTA - MOL je odlučio isplatiti dividendu u ukupnom iznosu od 75,875 milijardi HUF dioničarima za poslovnu 2020. godinu.
Cijene nafte blizu 66 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 66 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima blizu 66 dolara, poduprte poboljšanim procjenama potražnje zbog naznaka oporavka gospodarstava od posljedica pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE