GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plinacro u partnerstvu za plin u Istočnoj Europi

Plinacro u partnerstvu za plin u Istočnoj Europi
PLIN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 12:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Plinacro, operator hrvatskog plinskog transportnog sustava, potpisao je Memorandum o razumijevanju za Partnerstvo za razvoj mreže prirodnog plina Istočne Europe (EE-NGP).

Riječ je, zapravo, o obnovi dokumenta koji je inicijalno potpisan još u svibnju 2017. godine, no sada su mu pridruženi novi potpisnici, odnosno članice.
Spomenuto Partnerstvo su utemeljili Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID), Energetska udruga Sjedinjenih Država (USEA) i nadležna ministarstva i operatori plinskih transportnih sustava iz zemalja Istočne Europe kako bi se izgradio održivi model za razvoj i korištenje prvih zajedničkih regionalnih modela planiranja transporta prirodnog plina. Sve bi to trebalo rezultirati ubrzanim razvojem plinske infrastrukture u tim zemljama.

Tako su, osim Plinacra, Memorandum potpisali i predstavnici operatora plinskih transportnih sustava AlbGaza iz Albanije, BH-Gasa iz Bosne i Hercegovine, Bulgartransgaza iz Bugarske, DESFA-e iz Grčke, GA-MA-e iz Sjeverne Makedonije, Montenegro Bonusa iz Crne Gore, Gaz-Systema iz Poljske, Transgaza iz Rumunjske, Eustreama iz Slovačke te kosovskog Ministarstva gospodarskog razvoja i USEA-e.

Tagovi: Plinacro, partnerstvo za plin u Istočnoj Europi, AlbGaz, BH-Gas, Bulgartransgaz
PROČITAJ I OVO
Geotermalna elektrana: Rat za 1,4 milijarde kuna
SUKOB BIVŠIH PARTNERA
Geotermalna elektrana: Rat za 1,4 milijarde kuna
ZAGREB - Bitka za najveću geotermalnu elektranu u Hrvatskoj, pa i u Europi, koja će u sljedećih deset godina ostvariti prihod veći od milijardu kuna na račun državnih poticaja, odvija se među donedavnim partnerima.
Mihajlović: Država će subvencionisati ugradnju solarnih panela
SOLARNI PANELI
Mihajlović: Država će subvencionisati ugradnju solarnih panela

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će procedura za dobijanje dozvola za ugradnju solarnih panela biti pojednostavljena novim zakonima o energetskoj efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora energije i da će se cela procedura završavati u četiri koraka.

Merkel: Razgovori sa SAD-om o Sjevernom toku 2 dobro napreduju
OTKRIĆA
Merkel: Razgovori sa SAD-om o Sjevernom toku 2 dobro napreduju
LONDON - Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu nakon sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom na samitu G7 u Engleskoj da dobro napreduju razgovori sa Sjedinjenim Državama o plinovodu Sjeverni tok 2.
Punjenje Sjevernog toka 2 plinom započinje danas
PLINOVOD
Punjenje Sjevernog toka 2 plinom započinje danas
MOSKVA - Podmorski segment prvog kraka plinovoda Sjeverni tok 2 tehnički je završen, a puštanje u pogon započet će danas, najavila je tvrtka Nordstream 2 AG, operater cjevovoda.
Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
OIE
Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
ZAGREB ― Tifon je postao ponosni nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe, te dobiveni certifikat tako potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE