GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plinovod Omišalj – Zlobin gradi se po planu unatoč koronavirusu

Plinovod Omišalj – Zlobin gradi se po planu unatoč koronavirusu
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 13:50
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Izgradnja Plinacrova otpremnog plinovoda za LNG na pravcu Omišalj-Zlobin teče planiranom dinamikom unatoč pandemiji koronavirusa koja je usporila ili u potpunosti zaustavila dobar dio gospodarskih aktivnosti, priopćili su u utorak iz tvrtke Plinacro.

Radovi koji su započeli sredinom prosinca prošle godine odvijaju se paralelno na čitavoj trasi plinovoda - od budućeg plinskog čvora Zlobin do budućeg plinskog čvora Omišalj.

U priopćenju stoji i kako je do sada pripremljen čitav radni pojas plinovoda, te je iskopan gotovo čitav rov u koji će biti položene plinovodne cijevi, a gotovo polovica zavarenih cijevi u dužini od preko 7,4 tisuće metara već je i položena u rov. Teku i radovi daljnjega nizanja cijevi po trasi plinovoda i njihova zavarivanje, kao i radovi na plinskim čvorovima Omišalj i Zlobin.

Isto tako, dvije trećine zemljanih radova širokog iskopa i izrade nasipa već su završeni, a u tijeku su i armiračko-betonski radovi. Izrađeni su i temelji i nadtemelji upravljačkih zgrada na oba plinska čvora, a u tijeku je i zidanje spomenutih objekata.

Najzahtjevniji dio izgradnje, ističu iz Plinacra, bit će polaganje podmorskog dijela plinovoda u dužini od oko 750 metara, gdje će cijevi obložene betonom biti položene na dubini od 55 metara. Kako se cijevi dopremaju iz Italije, zbog pandemije koronavirusa postojala je mogućnost da će njihova isporuka kasniti, no zahvaljujući dobroj međusobnoj koordinaciji i na vrijeme ugovorenim poslovima njihove izrade te suradnji s prijevoznicima od 30. travnja započela je doprema prvih cijevi. Doprema navedenih cijevi trebala bi biti dovršena do 25. svibnja.

Završetak izgradnje plinovoda Omišalj-Zlobin, investicije vrijedne 430 milijuna kuna, planiran je do kraja godine kako bi u trenutku kada LNG terminal postane operativan bila osigurana i otprema plina s njega.

Tagovi: Plinovod Omišalj – Zlobin, Plinacro, LNG terminal, Omišalj, Janaf
PROČITAJ I OVO
Punjenje Sjevernog toka 2 plinom započinje danas
PLINOVOD
Punjenje Sjevernog toka 2 plinom započinje danas
MOSKVA - Podmorski segment prvog kraka plinovoda Sjeverni tok 2 tehnički je završen, a puštanje u pogon započet će danas, najavila je tvrtka Nordstream 2 AG, operater cjevovoda.
Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
OIE
Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
ZAGREB ― Tifon je postao ponosni nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe, te dobiveni certifikat tako potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.
Očekivanja oporavka potražnje zadržala cijene nafte blizu 73 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Očekivanja oporavka potražnje zadržala cijene nafte blizu 73 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima blizu razine od 73 dolara, poduprte očekivanjima oporavka potražnje u SAD-u, Europi i Kini zahvaljujući procjepljivanju koje bi trebalo omogućiti ublažavanje koronamjera.
Krivokapić: Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji EPCG
PREGOVORI
Krivokapić: Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji EPCG
PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je predsednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji te kompanije.
Janaf: Skupštini predložena dividenda od 81,49 kuna
DIVIDENDA
Janaf: Skupštini predložena dividenda od 81,49 kuna
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) je u četvrtak objavio poziv za glavnu skupštinu, koja će se održati 19. srpnja, a za koju je predloženo da se iz prošlogodišnje dobiti iznos od 82,1 milijun kuna dioničarima isplati za dividendu, koja bi iznosila 81,49 kuna po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE