GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pola kijevske regije idućih dana bez struje

Pola kijevske regije idućih dana bez struje
NEMA STRUJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2022 / 09:16
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Pola regije koja okružuje glavni grad Ukrajine ostat će bez struje sljedećih dana nakon ruskih raketnih napada na elektroenergetska postrojenja, rekao je regionalni guverner Kijeva.

Napadi u ponedjeljak, koji su dijelove Ukrajine ponovno bacili u ledeni mrak, najnoviji su u nizu višetjednih napada koji su pogodili ključnu infrastrukturu i mnogi su ostali bez grijanja i vode.

Čini se da je Kijev, grad s oko 3 milijuna stanovnika, izbjegao ozbiljne štete. No kijevska regija, koja ne uključuje glavni grad i koja je prije rata imala oko 1,8 milijuna stanovnika, teško je pogođena.

"Sljedećih dana oko pola regije bit će bez struje", rekao je Oleksij Kuleba, guverner regije, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram kasno u ponedjeljak.

Moskva negira da napada civile, ali kaže da njihova patnja neće prestati ako Ukrajina ne popusti ruskim zahtjevima.

Najveći ukrajinski privatni dobavljač energije DTEK morao je isključiti postrojenje s električne mreže zbog štete od napada u ponedjeljak i rekao je da je u zadnja dva mjeseca postrojenje bilo meta 17 puta.

Volodimir Kudritski, direktor nacionalnog operatera električne mreže Ukrenergo, rekao je da je Rusija namjerno pokrenula napade kad je temperatura pala ispod nule.

"Potrebno je dan ili dva da se uspostavi normalna proizvodnja u sustavu", rekao je Kudritski za ukrajinsku televiziju.

Šteta je prijavljena i u drugim regijama, uključujući jug i jugoistok gdje su se vodile neke od najžešćih borbi između ukrajinskih i ruskih snaga, zbog čega su izdana upozorenja o novim nestancima struje.

Sve vodocrpne postaje i rezervni vodovi u regiji Odese izgubili su struju i prekinuta je opskrba vodom, objavila je vodovodna tvrtka na Telegramu.

U Kramatorsku, gradu pod ukrajinskom kontrolom u doneckoj regiji, 370 stambenih zgrada ostalo je bez grijanja zbog nestanka struje, rekao je gradonačelnik.

Tagovi: Kijev, električna energija, struja
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte rastu zbog eskalacije na Bliskom istoku
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu zbog eskalacije na Bliskom istoku
LONDON - Cijene nafte danas su porasle ususret očekivanom izraelskom odgovoru na iranski napad.
Šef IAEA-e zabrinut zbog mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja
ZABRINUTOST
Šef IAEA-e zabrinut zbog mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja
LONDON - Čelnik UN-ove agencije za nuklearni nadzor Rafael Grossi u ponedjeljak je rekao da je zabrinut oko mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja, no i da će se inspekcije tih postrojenja nastaviti u utorak.
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
GORIVO
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada razmotrit će hoće li uvesti niže cijene goriva nakon što Središnji ured za statistiku (KSH) pregleda regionalne prosječne razine cijena, rekao je ministar gospodarstva Marton Nagy za poslovni dnevnik Vilaggazdasag.
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZELENI VODIK
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZAGREB - Ina je potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljivih izvora energije - jedan za izgradnju postrojenja za proizvodnju zelenog vodika u Rafineriji nafte Rijeka i drugi za postrojenje za proizvodnju biometana u Sisku, ukupno vrijednih 98 milijuna eura, priopćili su u ponedjeljak iz te kompanije.
Oštro pao norveški izvoz plina
PLIN
Oštro pao norveški izvoz plina
OSLO - Norveški izvoz naglo je pao u ožujku, odražavajući znatno smanjene isporuke plina, pokazalo je izvješće statističkog ureda. Izvoz je u ožujku pao za 20,5 posto u odnosu na istogodišnji mjesec, a uvoz za 23,1 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE