GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosvjed rumunjskih radnika na ulazu u riječku Rafineriju

Prosvjed rumunjskih radnika na ulazu u riječku Rafineriju
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2022 / 14:46
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Oko 50 radnika iz Rumunjske koji na modernizaciji Rafinerije nafte Rijeka rade temeljem ugovora s rumunjskom agencijom za zapošljavanje IGW Proiecte International, za rumunjsku tvrtku koja je podizvođač, u ponedjeljak su prosvjedovali zbog neisplate dvije posljednje plaće.

Podizvođač radova na riječkoj Rafineriji nafte je rumunjska tvrtka JCR Christof Services.

Iz INA-e su naveli da kao odgovoran investitor, uredno ispunjavaju financijske obaveze prema glavnom izvođaču radova.

Na mirnom prosvjedu ispred ulaza u riječku rafineriju u Urinju rumunjski radnici su upozorili na situaciju u koju ih je, kažu, dovela tvrtka Christof Industries Global iz Graza, koja ima financijskih poteškoća, tj. njena tvrtka kćer JCR Christof Services iz Rumunjske.

Radnici se ne žele vratiti u Rumunjsku dok im se ne isplate sve zaostale plaće, a ako im novac ne bude isplaćen spremni su , kažu, i na novi prosvjed.

Riječki odvjetnik Marko Hrstić, koji zastupa IGW, potvrdio je u telefonskom razgovoru Hini da su se radi financijskih poteškoća jednog od podizvođača, Christof Industries Global iz Graza, tvrtka IGW i brojni drugi podizvođači našli u teškoj financijskoj situaciji te da je IGW pred bankrotom.

IGW je temeljem ugovora ustupio JCR Christofu više od 50 kvalificiranih radnika te im je ta tvrtka, kao poslodavac, dužna isplaćivati plaću, bez obzira plaća li mu naručitelj, rekao je.

Hrstić ističe kako je JCR Christof do sada već dužan IGW-u oko 700 tisuća eura, te da JCR Christof nije isplatio naknade za radnike za kolovoz, rujan i listopad, a da je IGW isplatio radnicima dio plaća iz svojih sredstava, ali je ostao dužan još dvije plaće.

Hrstić je još rekao da je IGW prošlog tjedna obavijestio INA-u i glavnog izvoditelja radova tvrtku KT- Kinetics Techonology iz Rima o situaciji i pozvao ih na žurno rješavanje problema.

INA; Uredno ispunjavamo financijske obveze prema glavnom izvođaču

Iz INA-e su nakon prosvjeda rumunjskih radnika naveli kako INA ni na koji način nije odgovorna za rješavanje njihovih problema.


„U povodu prosvjeda radnika tvrtke IGW, podizvoditelja tvrtke Christof, koja je, pak, podizvođač glavnog izvoditelja radova na projektu, talijanskog KT-a, želimo vas obavijestiti da INA ni na koji način nije odgovorna za rješavanje njihovih problema.“

Ističu da INA, kao odgovoran investitor, uredno ispunjava financijske obaveze prema glavnom izvođaču radova te očekuje da se novonastala situacija riješi u što je moguće kraćem roku.

Tagovi: IGW Proiecte International, Marko Hrstić, Christof Industries Global, Rafinerija Rijeka, kompanija Ina
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
PROJEKTI
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
VARAŽDIN - Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i tvrtka u njihovu vlasništvu Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske, priopćili su danas iz Bukotermala.
Gen-I poziva na upis 50 milijuna eura zelenih obveznica
OBVEZNICE
Gen-I poziva na upis 50 milijuna eura zelenih obveznica
LJUBLJANA - Tvrtka Gen-I poslala je pozvanim ulagačima ponudu za upis zelenih obveznica koje planira izdati u drugom kvartalu ove godine u ukupnom iznosu do 50 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE