GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Kolubare dobili ratni raspored

Radnici Kolubare dobili ratni raspored
UZNEMIRENOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 12:15
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Obaveštenje zaposlenih o rasporedu u slučaju ratnog ili vanrednog stanja uznemirilo je radnike Rudarskog basena Kolubara. Oni su redakciji Nova.rs prosledili obaveštenje koje su dobili od Odeljenja za odbranu i bezbednost Ogranka RB Kolubara.

U Elektroprivredi Srbije za Nova.rs kažu da je reč o ispunjavanju redovne zakonske obaveze, koju imaju i druga preduzeća.

“Poštovane kolege, u Ogranku RB Kolubara u toku je obaveštavanje zaposlenih o rasporedu u slučaju ratnog ili vanrednog stanja. Ovo obaveštavanje nema apsolutno nikakve veze sa trenutnom epidemiološkom, niti sa vojno-političkom situacijom. Reč je o zakonskoj obavezi da se urade ovakva rešenja, a podrazumeva se da zaposleni nastavljaju da rade na svom radnom mestu u slučaju ratnog ili vanrednog stanja”, glasi poruka koju su zaposleni RB Kolubara od odeljenja za odbranu i bezbednost Ogranka RB Kolubara.

Pominjanje ratnog i vanrednog i stanja izazvalo je uznemirenost zaposlenih.

“Poslednji put smo ovakvu poruku dobili kada je bilo bombardovanje 1999. godine”, navode radnici.

U Elektroprivrdi Srbije, pak, ističu da je ovo redovna zakonska obaveza, svakog preduzeća u Srbiji.

“Svi pravni subjekti u Republici Srbiji imaju zakonsku obavezu da zaposlene obaveste o njihovom rasporedu, a na osnovu izrađenog plana ratnog rasporeda”, kratko su, za Nova.rs, odgovorili na pitanje portala Nova.rs.

Tagovi: Rudarski basen Kolubara, ratni raspored, Elektroprivreda Srbije
PROČITAJ I OVO
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE