GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rosnjeft s rekordnom dobiti u 2021.

Rosnjeft s rekordnom dobiti u 2021.
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2022 / 10:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Neto dobit ruskog Rosnjefta u 2021. godini je prema međunarodnim standardima financijskog izvještavanja porasla više od šest puta u odnosu na 2020. i dosegnula rekordnih 883 milijarde rubalja odnosno 11,9 milijardi dolara, kaže se u priopćenju te tvrtke objavljenom u petak.

U četvrtom tromjesečju prošle godine neto dobit iznosila je 187 milijardi rubalja (2,5 milijardi dolara).

Značajno povećanje neto dobiti u 2021. godini na rekordno visoku razinu povezano je s povećanjem operativne dobiti, kao i smanjenjem negativnog učinka nemonetarnih čimbenika, navodi se u priopćenju.

Prihodi Rosnjefta u 2021. porasli su za 52,2, a u četvrtom tromjesečju u odnosu na treće tromjesečje za 9,4 posto. Rast prihoda u četvrtom tromjesečju rezultat je povećanja izvoza nafte, za 11,5 posto, kao i povećanja cijena nafte, za 8,9 posto izraženog u rubljima.

EBITDA je u 2021. porasla za 92,7 posto i dosegnula povijesni maksimum od 2,33 bilijuna rubalja (oko 31 milijarde dolara). Rast EBITDA-e uglavnom je rezultat viših cijena, pozitivnog učinka mehanizma obrnute trošarine, kao i stalne kontrole troškova, kaže se u priopćenju.

Rosnjeftova neto dobit osigurat će rekordnu razinu isplate dividende dioničarima, izjavio je čelnik Rosnjefta Igor Sečin.

Za prvu polovicu godine Rosnjeft je isplatio rekordnu dividendu u iznosu od 191 milijarde rubalja (oko 2,6 milijardi dolara).

Tagovi: Rosnjeft, Rosneft
PROČITAJ I OVO
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZELENO SVJETLO
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZAGREB - Europska komisija odobrila je, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, hrvatsku mjeru u iznosu od 25 milijuna eura za potporu proširenju terminala za ukapljeni prirodni plin (UPP) na otoku Krku.
Objavljene nove cijene goriva
GORIVO
Objavljene nove cijene goriva
ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva.
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE