GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija nadmašila Saudijsku Arabiju prema isporukama nafte u Ameriku

Rusija nadmašila Saudijsku Arabiju prema isporukama nafte u Ameriku
NAFTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2020 / 11:57
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Rusija se našla na trećem mjestu po isporukama nafte i naftnih derivata u SAD-u u prvom kvartalu 2020. godine.

Isporučeno je 56,45 milijuna barela nafte, što je dva puta više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Uprave za energetske informacije američkog Ministarstvo energetike.

Osnovni dio isporuka iz Rusije čine naftni derivati, dok je izvoz nafte iznosio samo 11,16 milijuna barela.

U ožujku je u SAD stiglo nešto više od 20 milijuna barela nafte i naftnih proizvoda (treće mesto na spisku isporučitelja), od njih je čista nafta – 4,89 milijuna barela. Prema tom pokazatelju Rusija je zauzela sedmo mjesto, posle Kanade, Meksika, Saudijske Arabije, Kolumbije, Iraka i Ekvadora, prenosi Sputnjik.

Na kraju ožujka izvoz ruskog goriva u SAD porastao je dva puta u odnosu na prošlu godinu. S tim da su samo isporuke nafte porasle za 68 posto.

Rusija je na tom spisku preskočila Saudijsku Arabiju koja je zauzela četvrto mjesto među izvoznicima nafte i naftnih proizvoda u SAD (40,6 milijuna barela od početka godine i 13,8 milijuna barela u ožujku.

Glavni isporučitelji su Kanada, koja je u prvom kvartalu isporučila u SAD 407,87 milijuna barela, dok je drugo mjesto zauzeo Meksiko - 74,64 milijuna barela.

SAD su u ožujku uvezle 195,18 milijuna barela nafte, a u prvom kvartalu 582,9 milijuna barela nafte.

Tagovi: Rusija, Saudijska Arabija, naftno tržište, nafta, WTI nafta, Brent nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale pod pritiskom novih slučajeva zaraze i visokih zaliha
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale pod pritiskom novih slučajeva zaraze i visokih zaliha
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na svjetskim tržištima ispod 42 dolara, pritisnute rastom zaliha i rekordnim dnevnim porastom broja novozaraženih u SAD-u, koji su potaknuli zabrinutost za gospodarski oporavak i potražnju za naftom.
Ćorić: Pripremamo dva velika energetska natječaja iz segmenta OIE
NAJAVE
Ćorić: Pripremamo dva velika energetska natječaja iz segmenta OIE
ZAGREB - Hrvatska će potaknuti istraživanja domaćih resursa i nakon dugo godina očekujem da će u sljedećih pet godina doći do rasta u istraživanja i eksploataciji nafte i plina – poručio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić na početku devete Liderove konferencije 'Energetska budućnost Hrvatske: kako se uključiti u energetski razvoj Hrvatske’.
Kina: Tankovi nafte prepuni
SKLADIŠTENJE
Kina: Tankovi nafte prepuni
PEKING - Kina, najveći svjetski uvoznik nafte, dobro je iskoristila priliku zbog niskih cijena nafte na tržištu kako bi napunila svoje strateške rezerve i komercijalne zalihe.
Cijene nafte stabilne iznad 43 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne iznad 43 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak iznad razine od 43 dolara budući da je zabrinutost zbog novog vala zaraze koronavirusom u SAD-u neutralizirala naznake oporavka potražnje za gorivom.
E.ON preuzima tvrtke za distribuciju plina iz Nove Gradiške i Kutine
PLIN
E.ON preuzima tvrtke za distribuciju plina iz Nove Gradiške i Kutine
ZAGREB - Tvrtka E.ON Hrvatska 9. srpnja 2020. preuzela je Plin-Projekt iz Nove Gradiške i Moslavina Plin iz Kutine i tako postala 100% vlasnikom dvije dodatne kompanije za distribuciju plina i maloprodaju s 19 tisuća kupaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE