GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija postaje najveći dobavljač naftnih derivata Brazilu

Rusija postaje najveći dobavljač naftnih derivata Brazilu
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2023 / 09:40
Autor: SEEbiz
BRAZILIJA - Brazil je značajno povećao isporuku naftnih derivata - benzina i dizel goriva iz Rusije, rekao je za RIA Novosti veleposlanik ove latinoameričke zemlje Rodrigo de Lima Baena Soares.

"Brazil je, kao što znate, veliki proizvođač nafte, proizvodimo više od tri milijuna barela dnevno", rekao je diplomat.

Nakon rebalansa proračun Ministarstva poljoprivrede veći je za 34,7...

No, objasnio je, u Brazilu se proizvodi teška nafta, au zemlji nema dovoljno rafinerija za proizvodnju naftnih derivata i dizelskog goriva, pa se benzin i dizelsko gorivo moraju uvoziti.

Šef brazilske diplomacije Mauro Vieira prethodno je u intervjuu za RIA Novosti rekao da trgovina između Rusije i Brazila, koja će 2022. dosegnuti rekordnih 10 milijardi dolara, ima veliki potencijal za daljnji rast zbog proizvoda visoke dodane vrijednosti.

"Značajno smo povećali uvoz naftnih derivata - benzina i dizela iz Rusije. To pomaže našoj poljoprivrednoj industriji", rekao je veleposlanik.

Vlada je usvojila Prijedlog završnog računa proračuna za 2022. godinu.

Ranije su brazilski mediji izvijestili, pozivajući se na procjene analitičkih kompanija, da bi u kolovozu isporuka ruskih rafiniranih proizvoda u Brazil mogla porasti za 25 posto u odnosu na srpanj i dosegnuti 235.000 barela dnevno. Tada će Rusija postati najveći dobavljač naftnih derivata Brazilu, pretekavši SAD.

Tagovi: Rusija, nafta, Brazil
PROČITAJ I OVO
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE