GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija računa na oporavak naftnog tržišta

Rusija računa na oporavak naftnog tržišta
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2021 / 15:23
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Rusija očekuje da će se tržište nafte oporaviti 2021. godine zbog cijepljenja stanovništva protiv covida-19 širom svijeta, rekao je potpredsjednik ruske vlade Aleksandar Novak na ministarskom sastanku zemalja skupine OPEC+.

"Nadamo se da ćemo 2021. godine svjedočiti oporavku potražnje, među ostalim i kao rezultatu cijepljenja koje se već provodi u mnogim zemljama", rekao je Novak.

Dodao je kako se nada da će se u okviru sporazuma OPEC+ koristiti mehanizmi koji su se već dokazali, uključujući obnavljanje proizvodnje.

"Nadamo se da će OPEC+ i partneri koristiti razne, već dokazane mehanizme i alate, kako bismo donijeli ispravne odluke usmjerene na stabilizaciju tržišta i obnovu proizvodnje, uzimajući u obzir ravnotežu ponude i potražnje", rekao je Novak.

Cijene nafte zadržale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod 52 dolara budući da su sastanak vodećih proizvođača zasjenila očekivanja da će vlade produljiti stroga ograničenja kako bi suzbile širenje koronavirusa.

OPEC+ odlučio je u siječnju povećati proizvodnju za pola milijuna barela dnevno.

Tagovi: Rusija, nafta, naftna tržišta, OPEC, Kiril Dmitrijev, Gazprom, Aleksander Novak, Saudijska Arabija
PROČITAJ I OVO
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
ENERGENTI
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
BERLIN - Računi za plin i struju za kućanstva u Njemačkoj bili su u drugoj polovini 2023. godine znatno viši nego prije rata u Ukrajini, unatoč padu cijena u odnosu na prvu polovinu godine, pokazali su podaci ureda za statistiku.
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
GORIVO
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
MOSKVA - Rusija je u ožujku povećala uvoz benzina iz susjedne Bjelorusije kako bi se uhvatila u koštac s rizikom nestašica na domaćem tržištu zbog neplaniranih popravaka u ruskim rafinerijama nakon napada dronovima, izvijestio je Reuters pozivajući se na četiri industrijska i trgovačka izvora.
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
OIE
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
ZAGREB - Hrvatska još uvijek ima najdugotrajniji proces razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Europi. Prije točno godinu dana HGK i njezino Udruženje za obnovljive izvore energije predstavili su Position paper – dokument koji sažeto analizira najveće prepreke u ovom području te nudi rješenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE