GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RWE povećao dobit u prvoj polovini godine

RWE povećao dobit u prvoj polovini godine
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 17:47
Autor: SEEbiz / H
ESSEN - Najveći proizvođač struje u Njemačkoj RWE izvijestio je u četvrtak o znatno većoj dobiti u prvoj polovini godine i najavio pojačani fokus na poslovanje s obnovljivim izvorima.

Prvu polovinu godine RWE je zaključio s 18 posto većom prilagođenom dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA), od 1,8 milijardi eura, zahvaljujući dobrim rezultatima u Britaniji, višim veleprodajnim cijenama struje i većoj proizvodnji u vjetroelektranama.

U odjelu za ugljen i nuklearnu energiju prilagođena EBITDA više je nego nego udvostručena a u odjelu za proizvodnju struje iz energije vjetra na moru porasla je 19 posto.

Velike komunalne kompanije sve više prebacuju težište na obnovljive izvore i ugljično neutralne tehnologije, posebno na proizvodnju struje iz energije vjetra i Sunca.

RWE je najavio radikalan zaokret u poslovanju koje bi trebalo postati ugljično neutralno do 2040. godine, podsjeća Reuters.

Prilikom predstavljanja rezultata u prvoj polovini godine, izvršni direktor RWE-a Markus Krebber istaknuo je potencijal sektora, komentirajući prošlotjednu najavu BP-a da do 2030. planira povećati proizvodnju struje iz obnovljivih izvora za 50 gigawatta.

"Ima prostora za više igrača", kazao je Krebber novinarima u telekonferenciji. "RWE je do sada dobro brodio kroz teško razdoblje a to se očitovalo i u našim rezultatima za prvih šest mjeseci", dodao je.

Grupa sada očekuje da će ove godine ostvariti prilagođenu EBITDA i EBIT u gornjem dijelu prognoziranog raspona, od 2,7 do tri milijarde, odnosno 1,2 do 1,5 milijardi eura.

Prošlu godinu kompanija je zaključila s prilagođenom EBITDA od 2,5 milijardi eura. EBIT je iznosio 1,3 milijarde eura.

Tagovi: kompanija RWE, poslovni rezultati, Markus Krebber
PROČITAJ I OVO
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE