GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SAD: Cijene goriva najviše od 2014.

SAD: Cijene goriva najviše od 2014.
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2022 / 07:20
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Rastuće cijene goriva pogađaju i Sjedinjene države, a ovako visoke cijene nisu zabilježene od 2014.

Kako međunarodne cijene sirove nafte rastu na iznad 92 dolara po barelu, cijene benzina u SAD-u nastavljaju rasti i u petak su dosegle najvišu od rujna 2014., kada je nacionalna prosječna cijena galona običnog benzina bila 3,423 dolara, pokazuju podaci AAA.

Cijene benzina u Americi nastavile su rasti šesti tjedan zaredom, nakon što je prošli tjedan nacionalni prosjek iznosio 3,366 dolara po galonu, prenosi tportal.

Dana 4. veljače, prosječna cijena u svakoj državi u Sjedinjenim Državama bila je iznad 3 dolara po galonu, uključujući Texas, Mississippi, Arkansas i Alabama, koji tradicionalno imaju najnižu prosječnu cijenu benzina u cijeloj državi, prema podacima AAA. Prosječna cijena benzina u Kaliforniji u petak je iznosila čak 4,663 dolara.

Nacionalni prosjek od 3,42 dolara mogao bi srušiti najvišu razinu iz 2021. već danas, rekao je u petak Patrick De Haan, voditelj analize nafte za aplikaciju za uštedu goriva GasBuddy. Najviša prosječna cijena benzina u SAD-u u 2021. godini bila je najviša od rujna 2014., a ovaj će rekord vjerojatno biti oboren danas.

Tagovi: cijene goriva, benzin, dizel, nafta, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
GORIVO
Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada razmotrit će hoće li uvesti niže cijene goriva nakon što Središnji ured za statistiku (KSH) pregleda regionalne prosječne razine cijena, rekao je ministar gospodarstva Marton Nagy za poslovni dnevnik Vilaggazdasag.
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZELENI VODIK
Ina potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljive energije
ZAGREB - Ina je potpisala dva ugovora vezana uz projekte obnovljivih izvora energije - jedan za izgradnju postrojenja za proizvodnju zelenog vodika u Rafineriji nafte Rijeka i drugi za postrojenje za proizvodnju biometana u Sisku, ukupno vrijednih 98 milijuna eura, priopćili su u ponedjeljak iz te kompanije.
Oštro pao norveški izvoz plina
PLIN
Oštro pao norveški izvoz plina
OSLO - Norveški izvoz naglo je pao u ožujku, odražavajući znatno smanjene isporuke plina, pokazalo je izvješće statističkog ureda. Izvoz je u ožujku pao za 20,5 posto u odnosu na istogodišnji mjesec, a uvoz za 23,1 posto.
Blagi tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Blagi tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna blago su pale jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta gospodarstava, a time i potražnje za "crnim zlatom", dok podršku cijenama pružaju napetosti na Bliskom istoku.
Dionice Exxona na rekordu, energetski sektor ove godine najveći dobitnik
REKORDI
Dionice Exxona na rekordu, energetski sektor ove godine najveći dobitnik
NEW YORK - Dionice Exxon Mobila u petak su dosegle novu rekordnu razinu od gotovo 124 dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE