GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saudi Aramco: Neto dobit gotovo prepolovljena

Saudi Aramco: Neto dobit gotovo prepolovljena
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2020 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
RIJAD - Saudijski naftni div Aramco izvijestio je u utorak da je treće tromjesečje zaključio s gotovo upola manjom neto dobiti zbog ujecaja koronavirusa na potražnju i cijene nafte.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit iznosila je 44,2 milijarde rijala (11,8 milijardi dolara). U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila je 79,8 milijardi rijala.

„U usporedbi s istim razdobljem 2019. godine neto dobit u trećem tromjesečju 2020. uglavnom odražava utjecaj nižih cijena sirove nafte i prodane količine (nafte), te slabijih rafinerijskih i marži u poslovanju s kemikalijama“, objavila je kompanija.

Rezultat je ipak gotovo dvostruko bolji nego u razdoblju od od travnja do lipnja koje je kompanija zaključila s neto dobiti od 24,6 milijardi rijala.

„U uvjetima snažnih oscilacija na tržištu nastavljamo primjenjivati disciplinirani i fleksibilni pristup raspodjeli kapitala. Uvjereni smo da se Aramco može nositi s izazovnim vremenima i da ćemo ostvariti naše ciljeve", rekao je predsjednik i glavni izvršni direktor Amin Nasser.

U prvih devet mjeseci ove godine Aramco je prema izvješću proizvodio 9,2 milijuna barela sirove nafte dnevno.

Tagovi: Saudi Aramco, nafta, naftno tržište, Amin Nasser, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
OIE
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
KOPER - Luka Koper će sljedećih godina u elektrifikaciju uložiti više od 100 milijuna eura, najavljeno je na današnjem otvorenju solarne elektrane na krovovima skladišta generalnih tereta.
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
PLINOVOD
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
NEUM - Potrebno je u Federaciji BiH usvojiti zakon o Južnoj interkonekciji i aplicirati za sredstva prije nego to bude zauvijek izgubljeno, upozorio je ambasador SAD u BiH Michael Murphy na Energetskom samitu 2024 koji se oržava u Neumu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE