GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saudi Aramco: Neto dobit gotovo prepolovljena

Saudi Aramco: Neto dobit gotovo prepolovljena
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2020 / 16:41
Autor: SEEbiz / H
RIJAD - Saudijski naftni div Aramco izvijestio je u utorak da je treće tromjesečje zaključio s gotovo upola manjom neto dobiti zbog ujecaja koronavirusa na potražnju i cijene nafte.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit iznosila je 44,2 milijarde rijala (11,8 milijardi dolara). U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila je 79,8 milijardi rijala.

„U usporedbi s istim razdobljem 2019. godine neto dobit u trećem tromjesečju 2020. uglavnom odražava utjecaj nižih cijena sirove nafte i prodane količine (nafte), te slabijih rafinerijskih i marži u poslovanju s kemikalijama“, objavila je kompanija.

Rezultat je ipak gotovo dvostruko bolji nego u razdoblju od od travnja do lipnja koje je kompanija zaključila s neto dobiti od 24,6 milijardi rijala.

„U uvjetima snažnih oscilacija na tržištu nastavljamo primjenjivati disciplinirani i fleksibilni pristup raspodjeli kapitala. Uvjereni smo da se Aramco može nositi s izazovnim vremenima i da ćemo ostvariti naše ciljeve", rekao je predsjednik i glavni izvršni direktor Amin Nasser.

U prvih devet mjeseci ove godine Aramco je prema izvješću proizvodio 9,2 milijuna barela sirove nafte dnevno.

Tagovi: Saudi Aramco, nafta, naftno tržište, Amin Nasser, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
NIS pokrenuo nabavku 2,5 miliona tona sirove nafte
NAFTA
NIS pokrenuo nabavku 2,5 miliona tona sirove nafte
BEOGRAD – Naftna industrija Srbije raspisala je danas tender za nabavku 2,5 miliona tona sirove nafte čiju isporuku očekuje u periodu april – decembar ove godine.
Barel nafte iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Barel nafte iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su iznad 87 dolara, a u fokusu je i dalje očekivani rast potražnje u Kini.
Petrol zatvorio nekoliko nekoliko Croduxovih crpki u Istri
POTEZI
Petrol zatvorio nekoliko nekoliko Croduxovih crpki u Istri
PULA - Krajem prosinca 2022. slovenska naftna tvrtka na sat je vremena zatvorila gotovo sva prodajna mjesta Petrola i Croduxa (koji spadaju pod istu firmu), osim onih na autocestama i nautičkim benzinskim servisima.
Novih 110 MW zelene energije MK Grupe i Fintel energije
ZELENA ENERGIJA
Novih 110 MW zelene energije MK Grupe i Fintel energije
BEOGRAD - Za preferiranog dobavljača vetroturbina za projekte vetroparkova Košava faza II, Kula 2 i Ram, koje zajednički realizuju kompanije Fintel Energija i MK Grupa, kao i za projekte Kula 3 i Kula 4, koje izvodi Fintel Energija, izabrana je kompanija Zhejiang Windey Co. LTD, objavila je danas MK Grupa.
Janaf i Ina sklopili ugovor o transportu i skladištenju nafte
POSLOVI
Janaf i Ina sklopili ugovor o transportu i skladištenju nafte
ZAGREB - Janaf je izvijestio kako je s društvom INA d.d. sklopio Ugovor o transportu nafte za količinu od min. 1.600.000 tona do max. 2.160.000 tona nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka u razdoblju do 31.12.2023. godine te Ugovor o skladištenju sirove nafte u razdoblju do 31.12.2025. godine koji obuhvaća kapacitete od 79.385 m³ na Terminalu Omišalj i od 70.000 m³ na Terminalu Sisak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE