GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schneider Electric četvrtu godinu za redom uvršten u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova

Schneider Electric četvrtu godinu za redom uvršten u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 17:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Schneider Electric, globalni predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, četvrtu godinu za redom uvršten je u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova (IRS).

Bloomberg GEI pruža menadžerima i investitorima usporedive informacije o postizanju jednakosti spolova u najvećim kompanijama u svijetu. Riječ je o jedinstvenom mjerilu, koje transparentno pokazuje prakse i pravila koja primjenjuju korporacije s javno izlistanim dionicama na burzama vrijednosnica, u predočavanju podataka o ekološkoj održivosti, društvenoj odgovornosti i poslovanju, investitorima.

Ponosni smo što smo već četvrtu godinu zaredom prepoznati kao kompanija koja nastoji uspostaviti jednakost među spolovima, izjavio je Jean-Pascal Tricoire, predsjednik uprave i izvršni direktor korporacije Schneider Electric. Ponosimo se njegovanjem organizacijske kulture uključivosti, u kojoj su žene vidljive, ravnopravne i jednakih mogućnosti. Iako smo već napredovali u broju žena u našem upravnom odboru i odboru direktora, cilj je, do 2025. godine, u korporaciji imati 50% žena u broju svih novozaposlenih, 40% žena treba biti među menadžerima prve razine i bar 30 % u najvišem vodstvu korporacije. Ravnoteža spolova integralna je našem načinu poslovanja - to nam je poslovni prioritet.

Pozitivnim rezultatima prema jednakim mogućnostima

Pokrenut 2016., Bloombergov IRS direktorima i investitorima daje usporedive informacije o postignućima najvećih svjetskih kompanija na području ravnopravnosti spolova. Indeks se sastoji od 59 mjerila raspoređenih u pet područja. Korporacije se procjenjuju prema dva osnovna kriterija – kvaliteti podataka i po tome koliko podataka pružaju na uvid. Korporacije koje su uvrštene u naš pokazatelj 2021 GEI šire opseg podataka o upravljanju poslovanjem, ekološkoj održivosti i društvenoj odgovornosti tako što u njih uključuju i podatke o jednakosti spolova, koje investitori sve više traže, kaže Peter T. Grauer, predsjednik uprave korporacije Bloomberg. Predanost korporacija objavljivanju podataka o jednakosti spolova dodatno potiče ideju uključivosti i transparentnost i kod drugih igrača na tržištu.

Na Bloombergovom pokazatelju jednakosti spolova Schneider Electric je iznadprosječno ocijenjen. Korporacija je dobila najviše ocjene jer je dala sve podatke, jer nema razlika u osobnim dohodcima među spolovima i zato što ima korporativnu kulturu koja potiče uključivost. Rezultati ostvareni u pokazatelju jednakosti spolova odražavaju niz inicijativa korporacije kojima ona potiče pozitivne promjene u svom okružju i daje jednake šanse svima, bilo gdje, putem:

• Snažnog vodstva u gradnji kulture uključivosti na radnom mjestu i zastupanju jednakosti spolova te angažmanom u UN-ovoj inicijativi Women HeForShe IMPACT 10x10x10 . Tome doprinosi i potpuna posvećenost kako izvršnog direktora i svih nacionalnih direktora UN-ovim načelima osnaživanja žena.

• Osnaživanja žena kroz pravila i prakse koje se primjenjuju u cijelom svijetu. Na svjetskoj razini Schneider Electric je proveo Sporazum o jednakim plaćama, prema kojemu je jednakost plaća između žena i muškaraca u Hrvatskoj ove godine skoro u potpunosti postignuta. Od kraja 2019. godine, u Schneider Electricu uvedeno je i plaćeno odsustvo s posla u značajnim životnim trenucima, i to u svim zemljama gdje korporacija ima svoj ured. Time se koristi 99% zaposlenika. Nedavno je dorađen i Pravilnik o fleksibilnom radnom vremenu, osmišljen u okviru Schneider Electricove filozofije nazvane Novi načini rada. Namijenjen je pojedincima i timovima u „novom normalnom”. Sve navedeno doprinosi razvoju kulture povjerenja, uključivosti i osnaživanju zaposlenika.

• Ulaganja u stručno osposobljavanje žena putem korporacijske edukacije nazvane Obrazovanje u energetici i poduzetništvu.

Schneider Electric je dobio i neka druga globalna priznanja za svoj rad na promicanju raznolikosti i uključivosti.

Uz uvrštenje u Bloombergov GEI pokazatelj, Schneider Electric je dobio i nekoliko drugih prestižnih priznanja tijekom 2020. godine. Korporacija je uključena u popis trideset najboljih kompanija po promicanju raznolikosti, koji je sastavila dnevna novina Financial Times (Top 30 Diversity Leaders 2021). Riječ je o pokazatelju koji mjeri uspjeh korporacija u promicanju svih vrsta raznolikosti. Schneider Electric je uvršten i u popis 50 najprivlačnijih poslodavaca organizacije Universum World (Most Attractive Employers), koji prepoznaje svjetske korporacije koje su se istakle u privlačenju, zapošljavanju i zadržavanju darovitih.

Tagovi: Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova
PROČITAJ I OVO
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE