GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schneider Electric objavio pojedinosti svog obećanja da će se boriti protiv globalnog gubitka biološke raznolikosti

Schneider Electric objavio pojedinosti svog obećanja da će se boriti protiv globalnog gubitka biološke raznolikosti
DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji danas je predstavio niz aktivnosti usmjerenih prema zaštiti i obnovi biološke raznolikosti koja je ugrožena u mnogim dijelovima svijeta.

Corporate Knights prepoznali su Schneider Electric kao najodrživiju korporaciju na svijetu, s dugom poviješću zaštite okoliša i klime, a prošle godine obvezao se boriti i protiv gubitka biološke raznolikosti. Obećanja predstavljena danas, uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, 22. svibnja, sadrže konkretne korake za realizaciju, a dana su u sklopu Act4nature International, udruženja međunarodnih tvrtki, nevladinih organizacija, akademskih i javnih institucija kojima je cilj ubrzati djelovanje poslovnih subjekata usmjereno k očuvanju prirode.

Alarmantan tempo gubitka biološke raznolikosti i uništavanja okoliša, zajedno s klimatskim promjenama, pretvorio se u problem koji zahtijeva hitno rješavanje, jer potkopava ne samo lokalne ekosustave i pojedine vrste, već bi u konačnici mogao dovesti u pitanje i sigurnost opskrbe hranom, te pred društva, gospodarstva i tvrtke diljem svijeta staviti druge izazove. Njegovo rješavanje zahtijeva usklađenu akciju – a poslovni subjekti obvezni su se uključiti.

"Hitno moramo procijeniti naš utjecaj na okoliš i biološku raznolikost, ali trebat će puno više od toga za očuvanje i obnovu našeg ekosustava", rekao je Olivier Blum, direktor za strategiju i održivost u Schneider Electricu. "Kvantificiranje potrošnje resursa i postavljanje odvažnih ciljeva su važni, ali ključ uspjeha su konkretni i neposredni postupci koji ne ugrožavaju naše potrebe, kao ni potrebe budućih generacija."

U svom Obećanju o očuvanju biološke raznolikosti, Schneider Electric obvezuje se:

• kvantificirati i redovito objavljivati svoj utjecaj na biološku raznolikost. Prošlog listopada Schneider Electric objavio je prvi sveobuhvatan biološki otisak na svijetu pomoću alata "Global Biodiversity Score", koji izračunava utjecaj čitavog lanca vrijednosti tvrtke na biološku raznolikost;
• postići nultu stopu gubitka biološke raznolikosti u izravnom poslovanju do 2030. godine i uskladiti ciljeve očuvanja biološke raznolikosti sa znanošću;
• razviti rješenja i tehnologije koji doprinose očuvanju biološke raznolikosti, optimiziranjem potrošnje resursa tijekom njihovog čitavog životnog ciklusa;
• sklopiti partnerstvo s dobavljačima s ciljem eliminiranja upotrebe jednokratne plastike u ambalažama i upotrebe recikliranog kartona, te im pomoći da drastično smanje emisiju CO2;
• udružiti se s nevladinim organizacijama i investicijskim fondovima, te potaknuti zaposlenike i partnere da se uključe u lokalne inicijative – npr. tako da se pobrine da se u svim njegovim postrojenjima provode programi očuvanja i obnavljanja biološke raznolikosti i da postrojenja koja se nalaze na područjima u kojima vlada nestašica vode izrade i primjenjuju planove očuvanja vode.

Upravljački odbor organizacije Act4Nature prepoznao je gornje obveze kao PAMETNE.
2021. godina je velike mobilizacije za biološku raznolikost: sastanak na vrhu pod nazivom Jedan planet održan je u siječnju, IUCN Svjetski kongres o očuvanju prirode zakazan je za rujan, dok bi se u listopadu 2021. trebao održati COP15 (15. sastanak konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti).
• Za više informacija o Schneider Electric opsežnim i ambicioznim ciljevima i obvezama s područja održivosti, kliknite ovdje.
• Izvješće o problemu biološke raznolikosti: Naše aktivnosti usmjerene na preokretanje trenda gubitka biološke raznolikosti

Tagovi: Schneider Electric, Act4Nature, Corporate Knights, Olivier Blum, biološka raznolikost
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima ispod razine od 87 dolara, odražavajući prigušene bojazni da bi eskalacija sukoba na Bliskom istoku i najavljene nove američke sankcija na iranski izvoz mogli ugroziti opskrbu.
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
GORIVO
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
WASHINGTON - Američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) odobrit će i ovog ljeta prodaju mješavina benzina s visokim udjelom etanola kako bi ublažila potencijalne poremećaje u opskrbi zbog sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku, pokazao je interni dokument.
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
INTERES
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
BANJA LUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa zamjenikom generalnog direktora Zarubežnjefta Igorom Šcelkunovim.
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
LNG
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
BRUXELLES - Sljedeći paket sankcija Europske unije trebao bi uključivati korake protiv "flote tankera u sjeni" koji prevoze rusku naftu kako bi se zaobišle sankcije, rekao je švedski ministar vanjskih poslova Tobias Bilstrom uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu.
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
PORAZ
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
SARAJEVO - BH Gas i Energoinvest dužni su isplatiti mađarskom FGZS-u preko 11 miliona dolara zbog prelaska na Turski tok.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE