GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata

Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata
ZABAVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2021 / 09:19
Autor: SEEbiz
BEČ - Energy!ahead novi je projekt Grada Beča kojim obilazak austrijske prijestolnice dobiva novo lice. U ponudu besplatne aplikacije uvršteni su brojni uspješni projektu poput energetski učinkovite sanacije povijesnih građevina ili postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Uz novoosmišljenu aplikaciju Grada Beča Energy!ahead austrijsku prijestolnicu možete upoznati sa sasvim novog stajališta: otkrivanjem uspješnih energetski učinkovitih rješenja u gradskom prostoru. Uz aplikaciju se mogu obići moderni projekti koji predstavljaju kakve sve mogućnosti u korištenju sunčeve, geotermalne i drugih obnovljivih izvora energije u Beču postoje. Jürgen Czernohorszky, član bečkog poglavarstva za okoliš, istaknuo je kako će aplikacija sve zainteresirane u potrazi za ponešto drugačijom šetnjom gradom dovesti na pravo odredište.

Aplikacijom se otkrivaju i energetski koncepti u službi očuvanja okoliša koji su proteklih godina nastali u velikim urbaniziranim područjima Beča. Primjer za to su inovativne građevine uzduž linije podzemne željeznice U2 od središta grada do novoizgrađene gradske četvrti Seestadt Aspern. Zanimanje će možda pobuditi i mala hidroelektrana u četvrti Nussdorf. Smještena u građevini iz vremena jugendstila i pod spomeničkom zaštitom, hidroelektrana proizvodi struju za više tisuća bečkih kućanstava. Aplikacija sadrži i zanimljive povijesne činjenice. Vjerojatno je samo nekolicini poznat podatak da je elektrana Freudenau prva hidroelektrana na rijeci u svijetu koja je u jednom milijunskom gradu puštena u pogon. Ili da je zgrada HOHO u bečkoj četvrti Seestadt Aspern drugi najviši drveni neboder na svijet.

Aplikacija usto navodi mnoge uspješne projekte u okviru energetske sanacije zgrada u povijesnoj jezgri Beča, inovativna energetska rješenja na arhitektonskim remek-djelima, učinkovita rješenja u vezi s mobilnošću te održiva rješenja i ekološke inovacije u gradskim institucijama poput dječjih vrtića, škola, administrativnih zgrada, bazena ili vatrogasnih domova.

Budući da Beč neprestano radi na novim projektima u službi jednog održivog, energetski učinkovitog razvoja grada, ponuda aplikacije Energy!head redovito se proširuje.

Tagovi: Beč, obnovljivi izvori energije, Jürgen Czernohorszky, Energy!ahead
PROČITAJ I OVO
EU donio smjernice za usklađivanje infrastrukturnih projekata s klimatskim izazovima
SMJERNICE
EU donio smjernice za usklađivanje infrastrukturnih projekata s klimatskim izazovima
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak vodič za provjeru otpornosti infrastrukturnih projekata na klimatske izazove kao što su poplave, toplinski udar i slično i te propise ulagači moraju ispuniti žele li osigurati novac iz europskih fondova.
Cijene nafte rastu zbog pada zaliha
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu zbog pada zaliha
LONDON - Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima, potaknute padom zaliha u najvećem svjetskom kupcu nafte SAD-u na najnižu razinu od siječnja 2020. godine.
Solidni rezultati Naftne industrije Srbije
U PLUSU
Solidni rezultati Naftne industrije Srbije
BEOGRAD – Naftna indsutrija Srbije (NIS) je u prvih šest meseci 2021. godine imala neto dobit od 6,08 milijardi dinara, a prihod od prodaje je iznosio115,7 milijardi dinara, što je za 35 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je ta kompanija.
Ina u pola godine s dobiti od 534 milijuna kuna
U PLUSU
Ina u pola godine s dobiti od 534 milijuna kuna
ZAGREB - Ina grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto prihod od prodaje od 9,27 milijardi kuna, što je za 31 posto više nego u isto vrijeme lani, dok joj je neto dobit iznosila 534 milijuna kuna, za razliku od gubitka u istom razdoblju lani od 965 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće Ine objavljeno u četvrtak.
Janaf u prvih šest mjeseci poslovao bolje od planova
POLUGODIŠTE
Janaf u prvih šest mjeseci poslovao bolje od planova
ZAGREB – JANAF d.d. je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo ukupne prihode od 377,9 mil. kuna koji su veći gotovo 5% u odnosu na plan, a čime je nastavljeno uspješno poslovno razdoblje. Poslovni prihodi čine 99,5% ukupnih prihoda u tekućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE