GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata

Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata
ZABAVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2021 / 09:19
Autor: SEEbiz
BEČ - Energy!ahead novi je projekt Grada Beča kojim obilazak austrijske prijestolnice dobiva novo lice. U ponudu besplatne aplikacije uvršteni su brojni uspješni projektu poput energetski učinkovite sanacije povijesnih građevina ili postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Uz novoosmišljenu aplikaciju Grada Beča Energy!ahead austrijsku prijestolnicu možete upoznati sa sasvim novog stajališta: otkrivanjem uspješnih energetski učinkovitih rješenja u gradskom prostoru. Uz aplikaciju se mogu obići moderni projekti koji predstavljaju kakve sve mogućnosti u korištenju sunčeve, geotermalne i drugih obnovljivih izvora energije u Beču postoje. Jürgen Czernohorszky, član bečkog poglavarstva za okoliš, istaknuo je kako će aplikacija sve zainteresirane u potrazi za ponešto drugačijom šetnjom gradom dovesti na pravo odredište.

Aplikacijom se otkrivaju i energetski koncepti u službi očuvanja okoliša koji su proteklih godina nastali u velikim urbaniziranim područjima Beča. Primjer za to su inovativne građevine uzduž linije podzemne željeznice U2 od središta grada do novoizgrađene gradske četvrti Seestadt Aspern. Zanimanje će možda pobuditi i mala hidroelektrana u četvrti Nussdorf. Smještena u građevini iz vremena jugendstila i pod spomeničkom zaštitom, hidroelektrana proizvodi struju za više tisuća bečkih kućanstava. Aplikacija sadrži i zanimljive povijesne činjenice. Vjerojatno je samo nekolicini poznat podatak da je elektrana Freudenau prva hidroelektrana na rijeci u svijetu koja je u jednom milijunskom gradu puštena u pogon. Ili da je zgrada HOHO u bečkoj četvrti Seestadt Aspern drugi najviši drveni neboder na svijet.

Aplikacija usto navodi mnoge uspješne projekte u okviru energetske sanacije zgrada u povijesnoj jezgri Beča, inovativna energetska rješenja na arhitektonskim remek-djelima, učinkovita rješenja u vezi s mobilnošću te održiva rješenja i ekološke inovacije u gradskim institucijama poput dječjih vrtića, škola, administrativnih zgrada, bazena ili vatrogasnih domova.

Budući da Beč neprestano radi na novim projektima u službi jednog održivog, energetski učinkovitog razvoja grada, ponuda aplikacije Energy!head redovito se proširuje.

Tagovi: Beč, obnovljivi izvori energije, Jürgen Czernohorszky, Energy!ahead
PROČITAJ I OVO
Colonial Pipeline platio hakerima gotovo pet milijuna dolara otkupnine
OTKUPNINA
Colonial Pipeline platio hakerima gotovo pet milijuna dolara otkupnine
NEW YORK - Colonial Pipeline, najveći naftovod u SAD-u, platio je u petak gotovo pet milijuna američkih dolara istočnoeuropskim hakerima nakon teškog kibernetičkog napada koji je isključio najveću mrežu naftovoda u zemlji, prenio je u četvrtak Reuters pozivajući se na Bloomberg News.
Zdravstvena kriza u Indiji spustila cijene nafte ispod 68 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Zdravstvena kriza u Indiji spustila cijene nafte ispod 68 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod 68 dolara zbog pogoršanja zdravstvene krize u Indiji koju je izazvalo širenje zaraze covidom 19, a dodatni je uteg bila i postupna normalizacije rada cjevovoda u SAD-u.
Slovački regulator izdao dozvolu za rad novog nuklearnog reaktora
ZELENO SVJETLO
Slovački regulator izdao dozvolu za rad novog nuklearnog reaktora
BRATISLAVA - Slovački regulator za nuklearnu energiju objavio je u četvrtak da je izdao dozvolu za priključenje na mrežu novoizgrađenog bloka 3 u nuklearnoj elektrani Mochovce.
EIB će financirati HEP-ove solarne parkove
FINANCIRANJE
EIB će financirati HEP-ove solarne parkove
ZAGREB - Anton Kovačev, voditelj ureda Europske investicijske banke za HRT je rekao EIB ulaže i u obnovljive izvore energije i u energetsku učinkovitost, a uskoro bi trebali potpisati i ugovor s HEP-om o izgradnji solarnih parkova.
Talijanski regulator kaznio Google
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Google
RIM - Talijanski regulator izrekao je u četvrtak Googleu novčanu kaznu od 102 milijuna eura zbog povlaštenog tretmana Google Mapsa u odnosu na aplikacije drugih proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE