GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata

Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata
ZABAVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2021 / 09:19
Autor: SEEbiz
BEČ - Energy!ahead novi je projekt Grada Beča kojim obilazak austrijske prijestolnice dobiva novo lice. U ponudu besplatne aplikacije uvršteni su brojni uspješni projektu poput energetski učinkovite sanacije povijesnih građevina ili postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Uz novoosmišljenu aplikaciju Grada Beča Energy!ahead austrijsku prijestolnicu možete upoznati sa sasvim novog stajališta: otkrivanjem uspješnih energetski učinkovitih rješenja u gradskom prostoru. Uz aplikaciju se mogu obići moderni projekti koji predstavljaju kakve sve mogućnosti u korištenju sunčeve, geotermalne i drugih obnovljivih izvora energije u Beču postoje. Jürgen Czernohorszky, član bečkog poglavarstva za okoliš, istaknuo je kako će aplikacija sve zainteresirane u potrazi za ponešto drugačijom šetnjom gradom dovesti na pravo odredište.

Aplikacijom se otkrivaju i energetski koncepti u službi očuvanja okoliša koji su proteklih godina nastali u velikim urbaniziranim područjima Beča. Primjer za to su inovativne građevine uzduž linije podzemne željeznice U2 od središta grada do novoizgrađene gradske četvrti Seestadt Aspern. Zanimanje će možda pobuditi i mala hidroelektrana u četvrti Nussdorf. Smještena u građevini iz vremena jugendstila i pod spomeničkom zaštitom, hidroelektrana proizvodi struju za više tisuća bečkih kućanstava. Aplikacija sadrži i zanimljive povijesne činjenice. Vjerojatno je samo nekolicini poznat podatak da je elektrana Freudenau prva hidroelektrana na rijeci u svijetu koja je u jednom milijunskom gradu puštena u pogon. Ili da je zgrada HOHO u bečkoj četvrti Seestadt Aspern drugi najviši drveni neboder na svijet.

Aplikacija usto navodi mnoge uspješne projekte u okviru energetske sanacije zgrada u povijesnoj jezgri Beča, inovativna energetska rješenja na arhitektonskim remek-djelima, učinkovita rješenja u vezi s mobilnošću te održiva rješenja i ekološke inovacije u gradskim institucijama poput dječjih vrtića, škola, administrativnih zgrada, bazena ili vatrogasnih domova.

Budući da Beč neprestano radi na novim projektima u službi jednog održivog, energetski učinkovitog razvoja grada, ponuda aplikacije Energy!head redovito se proširuje.

Tagovi: Beč, obnovljivi izvori energije, Jürgen Czernohorszky, Energy!ahead
PROČITAJ I OVO
Schröder odustao od ulaska u Nadzorni odbor Gazproma
ODUSTAJANJE
Schröder odustao od ulaska u Nadzorni odbor Gazproma
BERLIN - Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder, blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, objavio je u utorak da neće ući u nadzorni odbor velike ruske plinske tvrtke Gazproma, nakon kritika kojima je bio na meti nakon ruske invazije na Ukrajinu.
Cijene nafte rastu na valu slabe ponude i rasta potražnje
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu na valu slabe ponude i rasta potražnje
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima, jer su slaba globalna ponuda i očekivano povećanje potražnje za gorivom tijekom ljetne sezone u SAD-u smanjili zabrinutost zbog moguće recesije i kineskih mjera zbog covida 19.
U hitnim će slučajevima ugljen zamijeniti plin u proizvodnji struje u Njemačkoj
UGLJEN
U hitnim će slučajevima ugljen zamijeniti plin u proizvodnji struje u Njemačkoj
BERLIN - Njemačka će u slučaju nestašice plina ili prijetnje nestašicom, plin koji se upotrebljava u proizvodnju električne energije u značajnoj mjeri ili potpuno zamijeniti ugljenom, priopćilo je u utorak njemačko ministarstvo gospodarstva.
Tomašević: Gradska plinara Zagreb Opskrba jutros deblokirana
DEBLOKADA
Tomašević: Gradska plinara Zagreb Opskrba jutros deblokirana
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u utorak da je račun Gradske plinare Zagreb Opskrbe deblokiran jer je dugovanje koje je imala prema Prvom plinarskom društvu podmireno.
Evo kako izgledaju nove cijene goriva
GORIVO
Evo kako izgledaju nove cijene goriva
ZAGREB - Od danas su na benzinskim postajama nove cijene goriva. Pojeftinio je dizel, dok je benzin poskupio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE