GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shell će isporučivati LNG za nove kontejnerske brodove Hapag-Lloyda

Shell će isporučivati LNG za nove kontejnerske brodove Hapag-Lloyda
LNG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2023 / 20:50
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Multinacionalna energetska kompanija Shell i njemački brodarski prijevoznik Hapag-Lloyd postigli su dugoročni sporazum o opskrbi ukapljenim prirodnim plinom (LNG), priopćeno je u ponedjeljak iz sjedišta Hapag-Lloyda u Hamburgu.

LNG će se koristiti za pogon velikih kontejnerskih brodova s namjerom smanjenja emisija CO2 do 23% u usporedbi s tradicionalnim gorivima, rekao je Hapag-Lloyd.

Gorivo će se isporučivati za svojih 12 novih brodova kapaciteta više od 23.500 standardnih kontejnera (TEU) u nizozemskoj luci Rotterdam u drugoj polovici ove godine.

Ultra veliki kontejnerski brodovi s dvojnim gorivom koristit će se na rutama između Europe i Dalekog istoka, pristajati u glavnim lukama poput Rotterdama, Hamburga, Singapura i Šangaja.

Prema dostavljenim informacijama, Shell upravlja s 15 LNG bunker postrojenja u 10 zemalja.

Hapag-Lloyd je rekao da će se uz smanjenje emisije CO2 gotovo u potpunosti eliminirati emisije čestica. Tvrtka ima za cilj postati ugljično neutralna do 2045.

Sa svojom flotom od 252 kontejnerska broda i ukupnim kapacitetom od gotovo 1,8 milijuna TEU-a, Hapag-Lloyd je peta najveća brodska kompanija na svijetu.

Shell i Hapag-Lloyd također su rekli da su postigli strateško partnerstvo o ubrzanju proizvodnje alternativnih goriva za brodarstvo, s naglaskom na ukapljeni biometan i ukapljeni e-metan napravljen od vodika i CO2.

Kažu da ukapljeni biometan ima potencijal smanjiti emisije stakleničkih plinova za 65% do 100%.

Tagovi: Shell, Hapag-Lloyd, kontejnerski brodovi
PROČITAJ I OVO
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE