GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shell u listopadu počinje preuzimati benzinske postaje MOL-a

Shell u listopadu počinje preuzimati benzinske postaje MOL-a
AKVIZICVIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2023 / 16:48
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Kompanija Shell Adria trebala bi u listopadu početi preuzimati 39 benzinskih postaja od mađarske energetske grupacije Mol, objavila je danas slovenska kompanija iz grupacije britanskog energetskog diva. Očekuje se da će benzinske postaje u konačnici ponuditi rješenja za održivu mobilnost, uključujući stanice za punjenje električnih vozila.

Shellova kupnja 39 benzinskih postaja bila je uvjet da Mol završi kupnju OMV Slovenija i njihovih 119 benzinskih postaja. Mol je jedino tako mogao dobiti zeleno svjetlo Europske komisije. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prošli je tjedan odobrila Shellu preuzimanje navedenih usluga.

Iz Shell Adrie najavljuju da će s preuzimanjem benzinskih postaja vjerojatno početi u listopadu.

Grupa Shell trenutno upravlja mrežom od devet crpki u Sloveniji, od kojih je osam namijenjeno kamionima. "Proširenje će omogućiti Shellu da ponudi slovenskim kupcima pristup kvalitetnim proizvodima i uslugama koje do sada nisu bile dostupne na slovenskom tržištu, uključujući goriva Shell V-Power i koncept Shell Cafe", poručuju iz slovenske tvrtke britanskog diva. .

Predviđa se da će s vremenom lokacije nuditi sve više rješenja za čišću i održiviju mobilnost, uključujući stanice za punjenje električnih vozila. Pet od 39 lokacija već nudi mogućnost punjenja električnih vozila, pojašnjavaju iz Shell Adrije. U budućnosti bi lokacije trebale biti opremljene i energetski učinkovitom opremom, pogonom na obnovljive izvore energije i postavljanjem solarnih panela.

"Zadovoljstvo nam je što možemo ponuditi slovenskim vozačima jednako kvalitetna goriva, proizvode i usluge u kojima svakodnevno uživaju milijuni Shellovih klijenata diljem svijeta", rekao je Istvan Kapitany, Shellov izvršni potpredsjednik za mobilnost, u izjavi za javnost.

STA se obratila i Shell Adriji s pitanjem gdje će se u zemlji nalaziti te njihove nove benzinske postaje. Trenutno su im usluge u Framu, Sežani, Ajdovščini, Šempetru pri Gorici, Kopru, Šenčuru, Jesenicama i Biču. Najveći je servis za teretna vozila u Framu.

Nakon završetka svih procedura Shell će imati 48 benzinskih postaja, Mol Slovenija 133, a daleko najveći dobavljač i dalje će biti Petrol s 318 prodajnih jedinica. Zatim tu su i neki manji privatni pružatelji usluga.

Tagovi: Royal Dutch Shell, MOL, kompanija MOL, OMV Slovenija
PROČITAJ I OVO
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
ENERGENTI
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
BERLIN - Računi za plin i struju za kućanstva u Njemačkoj bili su u drugoj polovini 2023. godine znatno viši nego prije rata u Ukrajini, unatoč padu cijena u odnosu na prvu polovinu godine, pokazali su podaci ureda za statistiku.
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
GORIVO
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
MOSKVA - Rusija je u ožujku povećala uvoz benzina iz susjedne Bjelorusije kako bi se uhvatila u koštac s rizikom nestašica na domaćem tržištu zbog neplaniranih popravaka u ruskim rafinerijama nakon napada dronovima, izvijestio je Reuters pozivajući se na četiri industrijska i trgovačka izvora.
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
OIE
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
ZAGREB - Hrvatska još uvijek ima najdugotrajniji proces razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Europi. Prije točno godinu dana HGK i njezino Udruženje za obnovljive izvore energije predstavili su Position paper – dokument koji sažeto analizira najveće prepreke u ovom području te nudi rješenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE