GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikati Ine traže da se Vlada i MOL odreknu dividende

Sindikati Ine traže da se Vlada i MOL odreknu dividende
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 19:42
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Tri najveća sindikata u Ina grupi zatražili su od premijera Andreja Plenkovića da se vlasnici Ine - Vlada i Mol odreknu isplate dividende za 2019., te da Vlada razmotri mogućnost uključivanja Ine i njezinih tvrtki u paket mjera za očuvanje radnih mjesta.

„Nakon objave financijskih rezultata Ine vidljivo je koliko je snažno ova globalna ekonomska kriza pogodila njezinu grupu i ugrozila radna mjesta više od 9000 radnika“, priopćio je u četvrtak Sindikat naftnog gospodarstva (SING) koji u Ina grupi djeluje uz sindikate Inaš i EKN.

Predsjednica SING-a Jasna Pipunić rekla je da je odricanje vlasnika od dividende za 2019. i uvrštavanje Ine u vladin program potpora za očuvanje radnih mjesta koji je iskoristilo više od 84 000 poslodavaca razuman prijedlog koji će se višestruko isplatiti i vlasnicima i društvu u cjelini.

Sindikati kažu da očuvanje radnih mjesta i zadržavanje investicija i gospodarske aktivnosti nije samo pitanje Ininih radnika i njihovih obitelji, nego i niza partnera i tvrtki s kojima Ina posluje.

Napominju da su svjesni teške situacije u kojoj se kompanija nalazi, dali svoj doprinos kako bi pomogli financijskoj stabilizaciji kompanije.

Izmjenama kolektivnih ugovora odgođena je isplata prigodnih nagrada i određenih materijalnih prava, naknade plaće za radnike za čijim radom je privremeno prestala potreba značajno su smanjene te su uvedeni dodatni modaliteti rada kako bi se očuvala radna mjesta, poručuju.

Tagovi: kompanija Ina, kompanija MOL, Sindikat naftnog gospodarstva, dividenda, Andrej Plenković, nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE