GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sklonost ulagača riziku podigla cijene nafte prema 68 dolara

Sklonost ulagača riziku podigla cijene nafte prema 68 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 15:12
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 68 dolara, poduprte sklonošću ulagača riziku nakon što je američka središnja banka stišala zabrinutost zbog jačanja inflacije i otklonila mogućnost strože monetarne politike.

Na londonskom je tržištu cijena barela porasla 66 centi u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 67,71 dolar. U gotovo istom je iznosu porasla i na američkom tržištu, gdje se barelom trgovalo po 64,45 dolara.

Cijene dionica porasle su danas na svjetskim burzama, a dolar je oslabio nakon što su dužnosnici američke središnje banke izjavili da je inflacija tek privremeno ojačala zbog ponovnog otvaranja gospodarstva, ponovivši da neće skoro zaoštravati monetarnu politiku.

Fedove poruke obnovile su sklonost ulagača rizičnoj imovini, uključujući naftu, ali i dalje ih zabrinjava zdravstvena kriza u Indiji i mogućnost širenja indijskog soja koronavirusa na druge zemlje.

Indija je u petak izvijestila o 343.144 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je ukupni broj zaraženih premašio 24 milijuna. Broj umrlih porastao je za četiri tisuće.

Trgovci su ovog tjedna pratili i obnovu rada cjevovoda Colonial Pipelinea u SAD-u nakon hakerskog napada prošlog vikenda.

Američki predsjednik Joe Biden umiruje vozače, poručujući im da bi se opskrba gorivom trebala početi normalizirati ovog vikenda, iako sve više stanica na jugoistoku zemlje ostaje bez goriva gotovo tjedan dana nakon početka blokade cjevovoda.

Colonial Pipeline objavio je u četvrtak kasno navečer da je ponovno pokrenuo cijeli sustav cjevovoda i počeo s isporukama na svim tržištima.

Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) ni jutros nije na svojoj internetskoj stranici objavila cijenu barela referentne košarice nafte svojih članica zbog vjerskog blagdana u muslimanskom svijetu. U ponedjeljak iznosila je 67,10 dolara.

Tagovi: nafta, barel nafte, Brent nafta, koronavirus, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE