GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skok broja zaraženih pritisnuo cijene nafte

Skok broja zaraženih pritisnuo cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2020 / 16:36
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte u ponedjeljak su na međunarodnim tržištima pale ispod 43 dolara za barel, pod pritiskom povećanja broja zaraženih koronavirusom u mnogim zemljama, ali ulagači ostaju oprezno optimistični prateći tijek razgovora o programu pomoći za članice Europske unije.

Cijena barela sirove nafte na londonskom je tržištu pala 35 centi u odnosu na prethodno zatvaranje, na 42,79 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 36 centi nižoj cijeni, od 40,23 dolara.

"Kako sad izgleda, cijene vjerojatno neće ubrzo znatnije rasti dok se ne pojave naznake usporavanja pandemije. Iako je širenje virusa u Europi ograničeno, pred SAD-om i nekim azijskim zemljama je dug put “, rekao je Bjornar Tonhaugen iz Rystad Energyja.

Više od 14,5 milijuna ljudi u svijetu je zaraženo koronom, dok je više od 604 tisuća umrlo zbog te bolesti, prenosi Reuters.

Ulagači u potrazi za trgovinskim naznakama pomno prate summit EU-a, a čelnici počinju pokazivati prve znakove kompromisa oko stvaranja fonda za oživljavanje gospodarstava u visini 750 milijardi eura.

Iako se potražnja za gorivima oporavila nakon 30-postotnog pada u travnju kada je većina zemalja uvela stroga zatvaranja, potrošnja je i dalje ispod razina prije pandemije. Američka potražnja za benzinom u maloprodaji ponovo pada dok raste broj zaraženih.

Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) na svojoj internetskoj stranici objavila je da je cijena barela referentne košarice nafte njezinih članica u petak iznosila 43,22 dolara te bila niža za 58 centi u usporedbi s prethodnim trgovinskim danom.

Tagovi: nafta, barel nafte, Brent nafta, koronavirus, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE