GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovensko-hrvatsko povjerenstvo za Krško zadovoljno radom nuklearke

Slovensko-hrvatsko povjerenstvo za Krško zadovoljno radom nuklearke
KRŠKO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2021 / 14:09
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Međuvladino povjerenstvo za nuklearku Krško, koja je u suvlasništvu Slovenije i Hrvatske, izrazilo je u srijedu na Bledu zadovoljstvo dobrim radom nuklearke te razmotrilo programske i financijske aspekte njezina rada.

"Nuklearka Krško postiže izvrsne radne, sigurnosne i gospodarske rezultate te djeluje sigurno, pouzdano i odgovorno prema okolini u kojoj se nalazi", kazao je nakon sastanka slovenski ministar za infrastrukturu Jernej Vrtovec. Dodao je kako su sastanci povjerenstva prilika za razgovor o svim drugim operativnim pitanjima vezanim uz provedbu odredbi međudržavnog sporazuma, što se i ovom prilikom pokazalo uspješnim.

Hrvatski ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Čorić kazao kako je zadovoljan što je danas započela i četvrta revizija programa praćenja rada nuklearke Krško, te zahvalio slovenskoj strani na dobroj suradnji.

Međuvladino povjerenstvo se na sastanku na Bledu upoznalo se s radom elektrane od svog zadnjeg sastanka u srpnju prošle godine. Ministri su, uz pozitivne ocjene rada nuklearne elektrane, dogovorili idući sastanak povjerenstva za prvu polovicu iduće godine.

Povjerenstvo za praćenje provedbe sporazuma dviju zemalja u vezi s Nuklearnom elektranom Krško (Nek) upoznalo se s njezinim radom te raspravljalo o programu dekomisije (razgradnje) i programu zbrinjavanja radioaktivnog otpada, objavilo je slovensko ministarstvo za infrastrukturu u priopćenju.

Raspravljalo se i o izvješću o stanju sredstava prikupljenih u slovenskim i hrvatskim fondovima za financiranje razgradnje i skladištenja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva.

Na današnjem je sastanku na Bledu imenovan koordinacijski odbor koji će olakšati pripremu svih budućih aktivnosti u sljedećih nekoliko godina, kazao je ministar Čorić, navodi se u priopćenju slovenskog ministarstva.

Tagovi: NE Krško, Tomislav Ćorić, Jernej Vrtovec
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima ispod razine od 87 dolara, odražavajući prigušene bojazni da bi eskalacija sukoba na Bliskom istoku i najavljene nove američke sankcija na iranski izvoz mogli ugroziti opskrbu.
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
GORIVO
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
WASHINGTON - Američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) odobrit će i ovog ljeta prodaju mješavina benzina s visokim udjelom etanola kako bi ublažila potencijalne poremećaje u opskrbi zbog sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku, pokazao je interni dokument.
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
INTERES
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
BANJA LUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa zamjenikom generalnog direktora Zarubežnjefta Igorom Šcelkunovim.
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
LNG
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
BRUXELLES - Sljedeći paket sankcija Europske unije trebao bi uključivati korake protiv "flote tankera u sjeni" koji prevoze rusku naftu kako bi se zaobišle sankcije, rekao je švedski ministar vanjskih poslova Tobias Bilstrom uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu.
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
PORAZ
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
SARAJEVO - BH Gas i Energoinvest dužni su isplatiti mađarskom FGZS-u preko 11 miliona dolara zbog prelaska na Turski tok.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE