GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stjepan Adanić novi v.d. predsjednika Uprave Janafa

Stjepan Adanić novi v.d. predsjednika Uprave Janafa
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 14:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar gospodarstva i energetike, Tomislav Ćorić, nakon sjednice Vlade obavijestio je javnost o novom vršitelju dužnosti predsjednika uprave Janafa, piše N1.

Stjepan Adanić bit će novi vršitelj dužnosti predsjednika uprave Janafa, rekao je Ćorić.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade pored drugih imenovanja bilo je razrješenje predsjednika uprave Janafa d.d. Dragana Kovačevića. U predstojećem razdoblju vršitelj dužnosti predsjednik uprave bit će postojeći član uprave Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika uprave, objasnio je.

Stjepan Adanić rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru. Odrastao je u svom rodnom Hrvatskom zagorju u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Ima čin Brigadnog Generala HV-a. Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Zbog ratne i političke pobjede u Varaždinskom ratu predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenuje ga 1991. godine pomoćnikom Ministra obrane RH, šefom vojnog kabineta Predsjednika RH i glavnim pregovaračem RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a pod pokroviteljstvom promatrača EEZ-a (danas EU). Bio je glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora te kao pregovarač i talac sudjeluje u oslobađanju 2500 ljudi. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine.

Autor je i koautor nekoliko knjiga iz područja prava, obrane i nacionalne sigurnosti. Za ratne i mirnodopske zasluge višestruko je odlikovan od predsjednika RH dr. Franje Tuđmana. Medaljom grada Varaždina odlikovan je 2016. godine. Predsjednik je stranačkog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pomoćnik je glavnog tajnika HDZ-a.

Tagovi: Stjepan Adanić, Janaf, Dragan Kovačević, Tomislav Ćorić
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE