GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šulginov: Zapad koristi energetske resurse kao političko oružje

Šulginov: Zapad koristi energetske resurse kao političko oružje
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2022 / 18:53
Autor: SEEbiz / Tanjug
KAIRO – Rusko ministarstvo energetike vjeruje da zapadne zemlje koriste energetske resurse kao političko oružje, rekao je ruski ministar energetike Nikolaj Šulginov na sastanku Foruma zemalja izvoznica plina (GECF) u Kairu.

Prema pisanju agencije Tass, zapadne su zemlje u više navrata optuživale Rusiju da koristi energetske resurse kao oružje i navodno koristi prijetnje prekidom opskrbe kako bi ih ucjenjivala.

"Najveći negativni čimbenik je to što je skupina zemalja ispolitizirala energetsku interakciju." Nažalost, ovo nije prvi put da Zapad pokušava iskoristiti energetske resurse kao političko oružje. Druge članice GECF-a, Iran i Venezuela, to znaju iz vlastitog iskustva”, rekao je Shulginov.

Prema njegovim riječima, pritisak sankcija na Rusiju uzrokovao je prekid ranijih opskrbnih lanaca i kolaps tržišnog okruženja.

“Na primjer, planovi za postupno ukidanje ruskog plina do 2030. uzrokovali su eksponencijalni rast cijena plina u Europi. “Obični građani moraju platiti tu odluku”, dodao je ruski ministar.

Shulginov je ocijenio da je "sadašnja situacija očito izmišljena, a jedan od njezinih primarnih uzroka nezakonite, jednostrane sankcije", prenosi Tass.

Tagovi: Nikolaj Šulginov, ruski plin, Gazprom, Europska unija, energetika
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte iznad 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 83 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad razine od 83 dolara pod utjecajem poskupljenja saudijskih isporuka i obnovljenih napetosti na Bliskom istoku.
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZELENO SVJETLO
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZAGREB - Europska komisija odobrila je, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, hrvatsku mjeru u iznosu od 25 milijuna eura za potporu proširenju terminala za ukapljeni prirodni plin (UPP) na otoku Krku.
Objavljene nove cijene goriva
GORIVO
Objavljene nove cijene goriva
ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva.
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE