GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Terminali FBiH kreću u veliku investiciju

Terminali FBiH kreću u veliku investiciju
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 09:10
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Operator Terminali Federacije BiH kreće u novu veliku investiciju rekonstrukcije terminala tečnih naftnih goriva u Blažuju.

Vladina kompanija koja se bavi skladištenjem nafte i naftnih derivata raspisala je tender za rekonstrukciju, izgradnje i puštanje u pogon terminala u Blažuju, koji je u devastiranom stanju još od proteklog rata.

Opsežni radovi podrazumijevat će osim rekonstrukcije terminala rekonstrukciju i dogradnju postojećeg objekta upravne zgrade i rekonstrukciju željezničkog kolosijeka.

Ukupna vrijednost nabavke procijenjena je na 19,4 miliona KM, pri čemu će rekonstrukcija terminala, zajedno sa nabavkom materijala i opreme, koštati 17 miliona KM, dogradnja upravne zgrade 2 miliona KM, a rekonstrukcija kolosijeka 400 hiljada KM.

Rok za izvršenje ugovora za rekonstrukciju terminala je od 18 do 24 mjeseca, a ponude zaintresovanih izvođača radova primat će se do 22. juna.

Terminali FBiH pustili su prije nešto više od godinu dana u rad obnovljeni terminal u Živinicama, čime je BiH dobila mogućnost čuvanja rezervi nafte za potrebe vanrednih okolnosti.

Jedan od zahtjeva koji je Energetske zajednica postavila pred Federaciju BiH je obezbjeđivanje naftnih rezervi za 90 dana, a ovaj bh. entitet zahtjev će u cijelosti moći ispuniti nakon obnove nadzemnih spremnika u Blažuju, Mostaru i Bihaću.

Inače, Federacija BiH ima osam naftnih terminala.

Tagovi: Terminali FBiH, terminal u Blažuju
PROČITAJ I OVO
Punjenje Sjevernog toka 2 plinom započinje danas
PLINOVOD
Punjenje Sjevernog toka 2 plinom započinje danas
MOSKVA - Podmorski segment prvog kraka plinovoda Sjeverni tok 2 tehnički je završen, a puštanje u pogon započet će danas, najavila je tvrtka Nordstream 2 AG, operater cjevovoda.
Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
OIE
Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
ZAGREB ― Tifon je postao ponosni nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe, te dobiveni certifikat tako potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.
Očekivanja oporavka potražnje zadržala cijene nafte blizu 73 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Očekivanja oporavka potražnje zadržala cijene nafte blizu 73 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima blizu razine od 73 dolara, poduprte očekivanjima oporavka potražnje u SAD-u, Europi i Kini zahvaljujući procjepljivanju koje bi trebalo omogućiti ublažavanje koronamjera.
Krivokapić: Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji EPCG
PREGOVORI
Krivokapić: Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji EPCG
PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je predsednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji te kompanije.
Janaf: Skupštini predložena dividenda od 81,49 kuna
DIVIDENDA
Janaf: Skupštini predložena dividenda od 81,49 kuna
ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) je u četvrtak objavio poziv za glavnu skupštinu, koja će se održati 19. srpnja, a za koju je predloženo da se iz prošlogodišnje dobiti iznos od 82,1 milijun kuna dioničarima isplati za dividendu, koja bi iznosila 81,49 kuna po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE