GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Terminali FBiH kreću u veliku investiciju

Terminali FBiH kreću u veliku investiciju
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 09:10
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Operator Terminali Federacije BiH kreće u novu veliku investiciju rekonstrukcije terminala tečnih naftnih goriva u Blažuju.

Vladina kompanija koja se bavi skladištenjem nafte i naftnih derivata raspisala je tender za rekonstrukciju, izgradnje i puštanje u pogon terminala u Blažuju, koji je u devastiranom stanju još od proteklog rata.

Opsežni radovi podrazumijevat će osim rekonstrukcije terminala rekonstrukciju i dogradnju postojećeg objekta upravne zgrade i rekonstrukciju željezničkog kolosijeka.

Ukupna vrijednost nabavke procijenjena je na 19,4 miliona KM, pri čemu će rekonstrukcija terminala, zajedno sa nabavkom materijala i opreme, koštati 17 miliona KM, dogradnja upravne zgrade 2 miliona KM, a rekonstrukcija kolosijeka 400 hiljada KM.

Rok za izvršenje ugovora za rekonstrukciju terminala je od 18 do 24 mjeseca, a ponude zaintresovanih izvođača radova primat će se do 22. juna.

Terminali FBiH pustili su prije nešto više od godinu dana u rad obnovljeni terminal u Živinicama, čime je BiH dobila mogućnost čuvanja rezervi nafte za potrebe vanrednih okolnosti.

Jedan od zahtjeva koji je Energetske zajednica postavila pred Federaciju BiH je obezbjeđivanje naftnih rezervi za 90 dana, a ovaj bh. entitet zahtjev će u cijelosti moći ispuniti nakon obnove nadzemnih spremnika u Blažuju, Mostaru i Bihaću.

Inače, Federacija BiH ima osam naftnih terminala.

Tagovi: Terminali FBiH, terminal u Blažuju
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE