GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teš 6 zaustavljen zbog kvara na električnom filteru

Teš 6 zaustavljen zbog kvara na električnom filteru
KVAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2021 / 18:42
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Šesti blok Termoelektrane Šoštanj (Teš) bit će isključen ovog vikenda zbog kvara na električnom filtru, najavio je Teš.

Tijekom gašenja jedinice, električnu energiju i toplinu opskrbljivat će peta jedinica, a po potrebi i plinska jedinica. Prema Tešinim riječima, takve greške mogu se pojaviti više puta zbog načina rada i funkcije elektrofiltera.

Također su naveli da se neke od ovih grešaka mogu otkloniti tijekom rada, a neke zahtijevaju blokadu za isključivanje. Moraju se izvesti radovi kako bi se osiguralo da su emisije čestica unutar dopuštenih granica, bez obzira na čvrstoću bloka.

Šesta jedinica je do petka ove godine proizvela 1.713 gigavat sati električne energije i 165,8 gigavat sati topline.

Prosječna raspoloživost bloka 6, koji predstavlja najnoviju tehnološku i ekološku tehnologiju, iznosila je 97% u posljednje tri godine.

Šesta jedinica posljednji put je zaustavljena zbog kvara u travnju ove godine, jer je utvrđeno da hidraulično ulje sigurnosne redukcijske stanice curi.

Zaustavljen je u svibnju zbog drugog remonta, a do ponovne integracije u mrežu krajem srpnja ove godine uspješno su izvedeni svi planirani popravci. Tako su zamijenjeni predgrijač napojne vode i 800 cijevi pregrijača, dvije trećine paketa grijača zraka, a nadograđen je i sustav opskrbe parom za potrebe čišćenja površina kotla.

Tagovi: Teš 6, TE Šoštanj
PROČITAJ I OVO
Njemačka vlada snizila prognozu rasta u ovoj godini
SNIŽENE PROCJENE
Njemačka vlada snizila prognozu rasta u ovoj godini
BERLIN - Njemačka vlada u srijedu je znatnije smanjila prognozu rasta u ovoj godini, ističući da su oporavak otežali uska grla u opskrbi poluvodičima i sve veći troškovi energije, dok bi u 2022. gospodarstvo trebalo rasti snažnije no što su očekivali.
Njemačka će odobriti certifikat za Sjeverni tok 2
PLINOVOD
Njemačka će odobriti certifikat za Sjeverni tok 2
BERLIN - Mogućnost slanja ruskog plina u Njemačku plinovodom Sjeverni tok 2 neće ugroziti opskrbu Europske unije plinom, priopćilo je njemačko ministarstvo gospodarstva, pripremajući teren za izdavanje regulatorne dozvole.
Nedostatna ponuda zadržala cijene nafte na 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nedostatna ponuda zadržala cijene nafte na 86 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržištima na 86 dolara, poduprte nedostatnom ponudom i snažnom potražnjom u SAD-u, najvećem potrošaču energenata u svijetu.
Članice EU-a podijeljene po pitanju pristupa cijenama energije na dulji rok
ENERGENTI
Članice EU-a podijeljene po pitanju pristupa cijenama energije na dulji rok
BRUXELLES/LUXEMBOURG - Ministri energetike EU članica pozdravili su u utorak na izvanrednom sastanku u Luxembourgu prijedlog kratkoročnih mjera za ublažavanje udara velikog rasta cijene energenata na najsiromašnije, ali se razilaze oko toga kako u srednjem i u duljem roku osigurati učinkovito tržište energije.
Cijene nafte nastavile rasti iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte nastavile rasti iznad 86 dolara
LONDON - Cijene nafte u ponedjeljak su nastavile rast koji su bilježile i prije vikenda te tako dosegnule višegodišnje maksimume, što je rezultat nesrazmjera ponude i potražnje na globalnoj razini te jačanja potražnje za gorivom u SAD-u i šire, dok se gospodarstva oporavljaju od pada izazvanog pandemijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE